Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Επίσκεψη Πούτιν στη Σαχαλίνη

Επίσκεψη στη νήσο Σαχαλίνη πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας για να βεβαιώσει τους πολίτες ότι δεν κινδυνεύουν από μόλυνση με ραδιενέργεια λόγω του δυστυχήματος στην Ιαπωνία.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν πραγματοποίησε σήμερα Σάββατο επίσκεψη στη ρωσική νήσο Σαχαλίνη, που βρίσκεται περίπου 1.000 χιλιόμετρα ανοικτά από το βόρειο τμήμα της Ιαπωνίας, με στόχο να καθησυχάσει τους πολίτες εκεί που έχουν κατακυριευτεί από πανικό λόγω φόβων για πιθανή μόλυνσή τους με ραδιενέργεια από τους κατεστραμένους πυρηνικούς αντιδραστήρες της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία.

«Η καταστροφή στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ιαπωνίας δε συνιστά καμία απειλή για τη Ρωσία, δήλωσε ο κ. Πούτιν, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ.

«Είμαι εδώ για να εξετάσω προσωπικά την κατάσταση» ανέφερε ο κ. Πούτιν, μετά από συνάντησή του με ειδικούς πυρηνικούς επιστήμονες στη Σαχαλίνη και πρόσθεσε: «Η κατάσταση στην Ιαπωνία έχει σταθεροποιηθεί. Οι φίλοι μας οι Ιάπωνες έχουν πλέον την κατάσταση υπό έλεγχο. Οι προβλέψεις των επιστημόνων μας είναι καθησυχαστικές».

Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές δεν έχει ανιχνευτεί καμία αύξηση των επιπέδων ραδιενέργειας μέχρι τώρα στη Ρωσία.

Από την πλευρά του ο Βλαντιμίρ Ασμόλοφ, αναπληρωτής επικεφαλής των επιχειρήσεων των ρωσικών πυρηνικών σταθμών, που επέστρεψε από την Ιαπωνία λίγες ώρες πριν τη συνάντηση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στη Σακαλίνη, ανέφερε: «Μπορώ με κάθε υπευθυνότητα να σας ανακοινώσω ότι δεν υπάρχει κίνδυνος διαρροής ραδιενέργειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.