Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Συρία: Ο πρόεδρος αποδέχτηκε την παραίτηση της κυβέρνησης

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ αποδέχθηκε την παραίτηση της κυβέρνησης, της οποίας ηγείται από το 2003 ο πρωθυπουργός Μοχάμαντ Νάτζι Ότρι, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Συρίας.

«Ο πρόεδρος Άσαντ αποδέχθηκε σήμερα την παραίτηση της κυβέρνησης του Μοχάμαντ Νάτζι Ότρι και του ανέθεσε να διεκπεραιώσει τις τρέχουσες υποθέσεις», μετέδωσε παράλληλα το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.Ο Σύρος πρόεδρος διόρισε τον Ότρι υπηρεσιακό πρωθυπουργό, διευκρίνισε το πρακτορείο.

Η νέα κυβέρνηση, η σύνθεση της οποίας αναμένεται να γίνει γνωστή ως το τέλος της εβδομάδας, θα έχει στόχο να φέρει εις πέρας το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων που αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η κυβέρνηση έχει ουσιαστικά λίγη εξουσία στη Συρία. Η ισχύς βρίσκεται συγκεντρωμένη στα χέρια του Άσαντ, της οικογένειάς του και του μηχανισμού ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.