Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

O Ερντογάν ζητά κοινή δράση με Ιράκ κατά των Κούρδων

Ο Tούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από τις ιρακινές αρχές -κατά την διήμερη επίσκεψη που πραγματοποιεί στο Ιράκ- να συνεργαστούν πιο στενά με τη χώρα του εναντίον των Κούρδων ανταρτών της οργάνωσης PKK.

Στόχος της επίσκεψης του κ. Ερντογάν στο Ιράκ είναι η ενίσχυση των πολιτικών και οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών.

«Το σημαντικό εμπόδιο που απαγορεύει την ενίσχυση των σχέσεων είναι η τρομοκρατική οργάνωση που εδρεύει στο βόρειο τμήμα του Ιράκ. Εύχομαι να μπορέσουμε να πατάξουμε από κοινού αυτή την τρομοκρατική οργάνωση» δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός σε ομιλία του στο ιρακινό κοινοβούλιο, ομιλία που μεταδόθηκε απ' ευθείας από την ιρακινή τηλεόραση.


Tο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) που θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση στην Τουρκία και σε πολλές άλλες χώρες.

Συνοδευόμενος από μεγάλη αντιπροσωπεία Τούρκων επιχειρηματιών ο κ. Ερντογάν έγινε δεκτός στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης από τον ιρακινό ομόλογό του Νούρι αλ Μάλικι με τον οποίο στη συνέχεια είχε συνομιλίες στη πράσινη ζώνη, τον τομέα υψηλής φύλαξης στο κέντρο της Βαγδάτης.

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε αργότερα ο ιρακινός επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Επενδύσεων ανέφερε ότι η χώρα του αναζητά ξένους επενδυτές για τους τομείς του πετρελαίου, του ηλεκτρισμού, της υγείας και της παιδείας. «Όλοι αυτοί οι τομείς έχουν την ανάγκη των τουρκικών επενδύσεων» ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.