Εκπρόσωποι των διαδηλωτών στην Υεμένη που επιθυμούν την αποχώρηση του προέδρου Αλι Αμπντάλα Σάλεχ, συναντήθηκαν σήμερα με τον αντιπρόεδρο της χώρας Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, και του άσκησαν πιέσεις να σχηματίσει ένα μεταβατικό Συμβούλιο ώστε να εγγυηθεί την μετάβαση της εξουσίας.
Οι διαδηλωτές που κινητοποιούνται εδώ και πέντε μήνες έχουν εντείνει τις εκκλήσεις τους για μια πολιτική μετάβαση της χώρας, αφότου ο πρόεδρος Σάλεχ νοσηλεύεται στο Ριάντ μετά από τον τραυματισμό του σε επίθεση κατά του τεμένους που βρίσκεται εντός του προεδρικού μεγάρου.
Ο αντιπρόεδρος της Υεμένης δήλωσε ότι «αντιλαμβάνεται τις διεκδικήσεις» του λαού αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή της επανάστασης στην Υεμένη.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση ο κ. Χάντι ζήτησε από την αντιπροσωπεία των διαδηλωτών, περίοδο δύο εβδομάδων «για να ξαναβάλει σε τάξη την οικονομική κατάσταση και την ασφάλεια».
Η Συντονιστική Επιτροπή διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες να δημιουργηθεί ένα μεταβατικό Συμβούλιο και προτρέπει τους διαδηλωτές να εντείνουν τον αγώνα και την ειρηνική επανάστασή τους μέχρι τη σύσταση του Συμβουλίου αυτού και με απώτερο στόχο το Συμβούλιο να επιλέξει μια προσωπικότητα με ομοφωνία η οποία θα σχηματίσει κυβέρνηση τεχνοκρατών.
Οι διαδηλωτές ζητούν ακόμα τη διάλυση του κοινοβουλίου και του συμβουλευτικού συμβουλίου και το σχηματισμό επιτροπής που θα ασχοληθεί με την εκπόνηση νέου Συντάγματος και τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το νέο Σύνταγμα και τη διενέργεια εκλογών.
Από την πλευρά τους οι υπερασπιστές του καθεστώτος στηρίζουν τη συνταγματική νομιμότητα του προέδρου Σάλεχ και απορρίπτουν τις πληροφορίες για την πολύ μεγάλη σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του, ενώ υποστηρίζουν ότι πολύ σύντομα θα επιστρέψει στην Υεμένη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.