Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

NATO: Παραδέχτηκε επιδρομή στο Σορμάν, δυτικά της Τρίπολης

Το ΝΑΤΟ παραδέχτηκε σήμερα, αφού πρώτα το είχε αρνηθεί, ότι πραγματοποίησε επιδρομή στο Σορμάν, 70 χλμ δυτικά της Τρίπολης, όπου σύμφωνα με το καθεστώς της Λιβύης 15 άτομα έχασαν τη ζωή τους από μια αεροπορική επιδρομή, και δήλωσε ότι η επιδρομή του έπληξε ένα κέντρο διοίκησης των πιστών στον Καντάφι δυνάμεων.

Τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ πραγματοποίησαν «επιδρομή ακριβείας» νωρίς το πρωί της Δευτέρας κατά «ενός κέντρου διοίκησης και ελέγχου υψηλού επιπέδου» στην περιοχή του Σορμάν, δήλωσε η Ατλαντική Συμμαχία αργά το απόγευμα. «Αυτή η επιδρομή θα μειώσει σημαντικά την ικανότητα των δυνάμεων του καθεστώτος Καντάφι να συνεχίσουν τις βάρβαρες επιθέσεις τους εναντίον του Λιβυκού λαού», δήλωσε ο διοικητής της επιχείρησης «ενωμένος Προστάτης» ο καναδός στρατηγός Τσαρλς Μπουσάρ.

«Όποιο και αν είναι το μέρος όπου ο Καντάφι προσπαθεί να κρύψει τα κέντρα διοίκησης και ελέγχου του, θα το βρούμε και θα τα καταστρέψουμε», πρόσθεσε.

Αξιωματούχος του ΝΑΤΟ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η Συμμαχία «είναι ενήμερη» για τους ισχυρισμούς του λιβυκού καθεστώτος, το οποίο δήλωσε ότι 15 άνθρωποι, περιλαμβανομένων τριών παιδιών, σκοτώθηκαν τη Δευτέρα σε μια νέα επιδρομή του ΝΑΤΟ στο Σορμάν. Πρόσθεσε μάλιστα ότι το ΝΑΤΟ δεν έχει τα μέσα να επαληθεύσει τους ισχυρισμούς αυτούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.