Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Διακοπή των εχθροπραξιών για τη διέλευση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη ζητά η Ιταλία

Στη διακοπή των εχθροπραξιών για τη δημιουργία διαδρόμων διέλευσης ανθρωπιστικής βοήθειας ζήτησε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Φράνκο Φρατίνι ζήτησε σήμερα την «άμεση διακοπή» των εχθροπραξιών στη Λιβύη για να δοθεί δυνατότητα για τη δημιουργία διαδρόμων διέλευσης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον πληθυσμό, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο ιταλικό κοινοβούλιο.

Αναφερόμενος στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών ζήτησε επίσης «λεπτομερείς πληροφορίες» όπως και τη διατύπωση «σαφών και επακριβών κατευθύνσεων», έπειτα από τα «δραματικά» σφάλματα που οδήγησαν σε επιθέσεις εναντίον αθώων πολιτών.

«Είναι σαφές ότι δεν είναι αυτή η αποστολή του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Ευρωπαϊκής Πολιτικής της ιταλικής Βουλής.

Η Ατλαντική Συμμαχία παραδέχθηκε ότι πολίτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στην Τρίπολη τη νύκτα της περασμένης Κυριακής. Νατοϊκές δυνάμεις επετέθησαν επίσης κατά λάθος εναντίον φάλαγγας των δυνάμεων των εξεγερμένων στην περιοχή της Μπρέγκα στις 16 Ιουνίου.

Τη Δευτέρα, ο Φράνκο Φρατίνι είχε δηλώσει στο Λουξεμβούργο κατά τη διάρκεια της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι «διακυβεύεται η αξιοπιστία του ΝΑΤΟ».

«Δεν μπορούμε να διακινδυνεύουμε απώλειες αμάχων, είναι απολύτως απαράδεκτο», δήλωσε στο περιθώριο της συνόδου του Λουξεμβούργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.