Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Η Κίνα πούλησε 'πειραγμένα' μικροτσίπ στις ΗΠΑ για να απενεργοποιεί κρυφά πυραύλους της




Το 2010 το αμερικανικό Ναυτικό αγόρασε 59.000 κινέζικα μικροτσίπ για στρατιωτική χρήση μεταξύ άλλων και σε πυραύλους. Σύμφωνα με το Wired τα τσιπ αυτά όχι μόνο ήταν χαμηλής ποιότητας αλλά και είχαν τροποποιηθεί έτσι ώστε να αφήνουν ανοιχτή μία κρυφή πόρτα ώστε να επιτρέπουν την απενεργοποίηση των αμερικανικών πυραύλων πριν αυτοί φτάσουν στο στόχο τους.


Ο έλεγχος των συγκεκριμένων τσιπ είναι εξαιρετικά δύσκολος χωρίς τα αρχικά σχέδια κατασκευής τους και τώρα οι ΗΠΑ πρέπει να στρέψουν πολλά κεφάλαια προς την κατεύθυνση εξειδικευμένων ελέγχων ώστε να κατανοήσει τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η παρέμβαση και να αποτρέψει επόμενες παρεμβάσεις.

Όσον αφορά στις σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας, επιφανειακά παραμένουν άψογες αλλά στο παρασκήνιο ο πόλεμος μαίνεται σε πολλά επίπεδα.

XrimaNews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.