Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Φήμες περί διαπραγματεύσεων Ιράν- Ινδίας για πληρωμές για πετρέλαιο σε χρυσό

Δημοσίευμα ισραηλινής ιστοσελίδας περί συμφωνίας μετά από διαπραγματεύσεις ινδικής αντιπροσωπείας με την ιρανική κυβέρνηση.
Στο χρυσό κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ινδικής αντιπροσωπείας και της ιρανικής κυβέρνησης σχετικά με τις νέες μορφές πληρωμής για το πετρέλαιο, σύμφωνα με ισραηλινή ιστοσελίδα.

Στην απόφαση αυτή – όπως αναφέρεται στο Debkafile- κατέληξαν λόγω των αμερικανικών κυρώσεων κατά του Ιράν, οι που περιλαμβάνουν κυρώσεις που έχουν να κάνουν με τράπεζες τρίτων χωρών, που χρησιμοποιούν αμερικανικά δολάρια στις εμπορικές τους σχέσεις με το Ιράν.

Όπως αναφέρεται στην ισραηλινή ιστοσελίδα, τα αρχικά σχέδια προέβλεπαν χρήση ιαπωνικών γεν ή ινδικής ρουπίας, ωστόσο κατέληξαν στο χρυσό, ενδεχόμενο το οποίο εξετάζει και η Κίνα. Ωστόσο, καμιά από τις δύο κυβερνήσεις δεν έχει επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς του δημοσιεύματος.

www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.