Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Η Τουρκία «ξεθάβει» το μαύρο παρελθόν της.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Σοκ προκαλεί στην Τουρκία η είδηση πως στις αρχαιολογικές ανασκαφές που γίνονταν στο Ντιγιαρμπακίρ βρέθηκαν σκελετοί ανθρώπων που έχουν θαφτεί τα τελευταία χρόνια.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν βρεθεί σκελετοί 15 ανθρώπων κοντά στην περιοχή των φυλακών της πόλης.
Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως ενδέχεται να βρεθούν δεκάδες άλλοι σκελετοί. Τούρκοι δημοσιογράφοι τονίζουν πως πιθανότατα οι σκελετοί ανήκουν σε Κούρδους, που είχαν δολοφονηθεί τη δεκαετία του 90΄ από παρακρατικές οργανώσεις και αγνοούνταν η τύχη τους. Ο εισαγγελέας του Ντιγιραμπακίρ εχει σπεύσει στο χώρο των εκσκαφών.

Την ίδια ώρα στην πόλη Σίρνακ , μετά από καταγγελία στρατιώτη ξεκίνησαν εκσκαφές δίπλα σε μονάδα της στρατοχωροφυλακής και βρέθηκαν 3 σκελετοί ανθρώπων. Οι υποθέσεις αναφέρουν πως πιθανότατα και αυτοί οι σκελετοί ανήκουν σε Κούρδους που δολοφονήθηκαν από παραστρατιωτικούς.Η Τουρκία «ξεθάβει» το μαύρο παρελθόν της.

Onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.