Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει κτύπημα εναντίον του Ιράν από το έδαφός της




Η Τουρκία επέτρεψε την χρησιμοποίηση της Αεροπορικής Βάσης του Ιντσιρλίκ κατά τον πόλεμο του Ιράκ (2003) απο τα αμερικανικά στρατεύματα.Απο την συνοριακή πύλη Ηabur ανεφοδιάζονταν τα αμερικανικά στρατεύματα του Ιράκ.Από το Ιντσιρλίκ προήλθε η αμερικανική βοήθεια στην κρίση του Λιβάνου, το καλοκαίρι του 1958. Απο την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ απογειώθηκαν τα Ισραηλινά βομβαρδιστικά τα οποία και έπληξαν το πυρηνικό εργοστάσιο της Συρίας στην περιοχή Al Kibar το 2007



Η Τουρκία, που είναι μέλος του ΝΑΤΟ, δεν θα παραχωρήσει στη συμμαχία το έδαφός της για την εξαπόλυση στρατιωτικών κτυπημάτων στο Ιράν, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Αχμέντ Νταβούτογλου.«Η Τουρκία ποτέ δεν επέτρεπε να χρησιμοποιούν και δεν εργαζόταν σε επαφή με κράτη, που θα ήθελαν να βλάψουν γειτονικές της χώρες», - είπε ο Νταβούτογλου.
ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.