Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Διαπραγματεύσεις με τη Δύση συζητά το Ιράν

Σε διαπραγματεύσεις με τη Δύση προσδοκά το Ιράν με κεντρικό ρόλο διαπραγματευτή στη Τουρκία, όπως τουλάχιστον δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τεχεράνης Ali Akbar Salehi.

«Διεξάγονται συζητήσεις για τον τόπο και την ημερομηνία των διαπραγματεύσεων. Θα θέλαμε να γίνουν αυτές οι διαπραγματεύσεις» δήλωσε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Τουρκία συμπληρώνοντας ότι ο Τούρκος ομόλογός του Αχμέτ Νταβούτογλου βρίσκεται σε επικοινωνία με την επικεφαλής της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής Cathrine Ashton.

Επισημαίνεται ότι μετά και την τελευταία έκθεση του ΟΗΕ, το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν έχει βρεθεί στο στόχαστρο με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία να κινητοποιούνται στην κατεύθυνση της επιβολής άμεσου πετρελαϊκού εμπάργκο. Οι τόνοι έχουν ανέβει επικίνδυνα καθώς η Τεχεράνη απειλεί και με κλείσιμο των Στενών του Ουρμούζ όπου διαπερνά το ένα τρίτο του παγκόσμιου πετρελαίου.

«Η προσωπική μου άποψη είναι πως οι διαπραγματεύσεις πρέπει να γίνουν στην Τουρκία, στην Κωνσταντινούπολη» δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών και συμπλήρωσε: «Οι συζητήσεις συνεχίζονται».


EURO2DAY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.