Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Εκπαίδευση πρώην Λίβυων ανταρτών στην Ιορδανία

Η Λιβύη πρόκειται ν’ αποστείλει 10.000 πρώην εξεγερμένους για να εκπαιδευθούν στην Ιορδανία προκειμένου να στελεχώσουν τις δυνάμεις του υπουργείου Εσωτερικών, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του.

Οι δύο χώρες υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας που προβλέπει την κατάρτιση 10.000 «θοουάρ» (επαναστάτες), που πολέμησαν το καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι, εξήγησε ο στρατηγός Αμπντελμόνεμ αλ Τούνσι, εκπρόσωπος του υπουργείου.

Σύμφωνα με το κείμενο της συμφωνίας, το πρώτο στάδιο της εκπαίδευσης θα ξεκινήσει την 1η Μαρτίου με 1.500 πρώην εξεγερμένους και μελλοντικούς αστυνομικούς. Ο αριθμός των εκπαιδευομένων αναμένεται να φθάνει τους 2.000 στις μελλοντικές φάσεις της εκπαίδευσης.

Η Λιβύη επέλεξε το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Αστυνομίας στην Ιορδανία για να ολοκληρώσει την κατάρτιση των μελλοντικών στελεχών του σώματος λόγω της εμπειρίας της χώρας αυτής στον συγκεκριμένο τομέα. Στην Ιορδανία είχε πραγματοποιηθεί η εκπαίδευση των ιρακινών αστυνομικών, με τη συνεπικουρία των ΗΠΑ, τόνισε ο αλ Τούνσι.

Το υπουργείο Εσωτερικών είχε ανακοινώσει τον Δεκέμβριο την πρόθεσή του να εντάξει 25.000 πρώην εξεγερμένων στις διάφορες υπηρεσίες ασφαλείας προκειμένου να αποκατασταθεί η ασφάλεια και να αφοπλισθούν οι διάφορες ομάδες «θοουάρ», οι οποίες λυμαίνονται τη χώρα μετά την πτώση του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.