Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Η Ρωσία δεν θα υποστηρίξει το Σ.Α. για παραίτηση Ασαντ


ΜΟΣΧΑ. Η Ρωσία δεν πρόκειται να υποστηρίξει οποιαδήποτε απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, που θα αξιώνει την παραίτηση του Σύρου προέδρου, Μπασάρ αλ Ασαντ, διεμήνυσε, χθες, κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης, καθιστώντας σαφές ότι η χώρα του απορρίπτει το σχέδιο του Αραβικού Συνδέσμου για τη μετάβαση της εξουσίας στη Συρία, καθώς αυτό αγνοεί τις ρωσικές θέσεις.

«Οποιαδήποτε απόφαση για μια μελλοντική πολιτική διευθέτηση στη Συρία θα πρέπει να γίνει μέσω της πολιτικής διαδικασίας, χωρίς προκαταρκτικούς όρους, και το αίτημα για την παραίτηση του Ασαντ είναι προκαταρκτικός όρος», φέρεται να δήλωσε στο πρακτορείο Ιντερφάξ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γκενάντι Γκατίλοφ. Οι δηλώσεις του καταδεικνύουν την πρόθεση της Μόσχας να ασκήσει έντονες πιέσεις για την αναθεώρηση του σχεδίου απόφασης που προτείνεται από αραβικές και δυτικές κυβερνήσεις και υποστηρίζει την έκκληση του Αραβικού Συνδέσμου για την παράδοση των εξουσιών του Ασαντ στον αναπληρωτή του.

Το κείμενο του σχεδίου, που επρόκειτο να διανεμηθεί αργότερα, χθες, στο Συμβούλιο Ασφαλείας, δεν περιέχει «καμία ουσιώδη αναφορά που να λαμβάνει υπόψη τις θέσεις μας», δήλωσε ο κ. Γκατίλοφ.

Στο μεταξύ, η UNICEF ανακοίνωσε ότι στη διάρκεια της δεκάμηνης εξέγερσης κατά του καθεστώτος Ασαντ, στη Συρία, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 384 παιδιά, τα περισσότερα αγόρια. Αλλά 380 παιδιά, μερικά κάτω των 14 ετών, φυλακίστηκαν, όπως δήλωσε η Ρίμα Σάλαχ, στέλεχος της οργάνωσης. Στην πόλη Χομς, σύμφωνα με χθεσινές μαρτυρίες ακτιβιστών, οι πιστές στον πρόεδρο Ασαντ δυνάμεις πραγματοποίησαν επιδρομές σε σπίτια, σκοτώνοντας τουλάχιστον 35 άτομα, μεταξύ τους και παιδιά.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.