Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

ΑΓΙΑΛΟΝ-ΘΕΡΜΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Σε εξέλιξη ,το διπλωματικό παιχνίδι του Ισραήλ




«Θερμό μήνυμα » για την Τουρκία , από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Ντάνι Αγιαλον στο πλαίσιο της ομιλίας που έκανε στο ίδρυμα δεξαμενής σκέψης Chatham House,στο Λονδίνο.Ο Αγιαλον είπε.. «Εκτιμούμε πολύ τον Τουρκικό λαό και την Τουρκία. Η επιθυμία του Ισραήλ είναι η ομαλοποίηση εκ νέου των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, καθώς γνωρίζουμε ότι η Τουρκία είναι μία δυνατή και μεγάλη χώρα».Πρέπει να αποφεύγονται οι προκλήσεις μεταξύ των δύο χωρών ανέφερε ο ισραηλινός κυβερνητικός αξιωματούχος και τόνισε ιδιαίτερα ότι επιθυμούν πλέον να τερματισθεί το γεγονός της υπόθεσης Mavi Marmaraκαι να κλείσει τελείως.


Ο Αγαιαλον ως απάντηση στην ερώτηση ενός δημοσιογράφου αναφορικά με τις νέες συμφωνίες που επιτεύχθηκαν μεταξύ του Ισραήλ και της" Ρωμαιικυπριακής διοίκησης" στο πεδίο άμυνας , τόνισε το εξής… «Οι σχέσεις αυτές και οι συμφωνίες δεν πρέπει να υιοθετούνται ως μία απειλή με στόχο της Τουρκίας».

Εντωμεταξύ οι πηγές του υπουργείου Εξωτερικών σε υπενθύμιση με τις ανακοινώσεις του αναπληρωτή υπουργού εξωτερικών Αγιαλον , τόνισαν την προσμονή της Τουρκίας σχετικά με την συγνώμη και πληρωμή αποζημιώσεων στην υπόθεση του Mavi Marmara.Οι πηγές ανέφεραν το εξής… « εάν ο Αγιαλον εκφράζει τις απόψεις του με τον τρόπο αυτό τότε σίγουρα γνωρίζει πώς πρέπει να υλοποιηθούν και οι προσμονές μας».
ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.