Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012

Βόρεια Κορέα: «Αιώνιος ηγέτης» μετά θάνατον ο Κιμ Γιονγκ Ιλ

Η ημέρα των γενεθλίων του ονομάστηκε «Ημέρα του Λαμπρού Αστεριού».

Το σώμα του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ιλ, που πέθανε από καρδιακή προσβολή στις 17 Δεκεμβρίου, θα ταριχευτεί και θα τοποθετηθεί στο τεράστιο μαυσωλείο Κουμσουσάν της Πιονγκγιάνγκ, όπου βρίσκεται και η σορός του πατέρα του Κιμ Ιλ Σουνγκ, ανακοίνωσε σήμερα το καθεστώς της Βόρειας Κορέας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μεγάλο άγαλμα του θα στηθεί σε σημείο που δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί, επίσης θα φιλοτεχνηθούν πορτρέτα του που θα τον δείχνουν να χαμογελά και θα οργανώνονται ξεναγήσεις «αφιερωμένες στην αθανασία του» σε όλη τη χώρα.

Η 16η Φεβρουαρίου, επέτειος των γενεθλίων του, ονομάστηκε «Ημέρα του Λαμπρού Αστεριού», σύμφωνα με απόφαση του πολιτικού γραφείου της κεντρικής επιτροπής του κόμματος, μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA.

Επίσης το Κομμουνιστικό Κόμμα της Βόρειας Κορέας αποφάσισε ο Κιμ Γιονγκ Ιλ να ονομαστεί «αιώνιος ηγέτης». Ο πατέρας του είχε τον τίτλο «αιώνιος πρόεδρος».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.