Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

«Υπό κατασκευή» στρατιωτική μονάδα κατά της Βόρειας Κορέας


Από Βορειοκορεάτες που αυτομόλησαν στη Νότια Κορέα.


Την προθυμία τους να σχηματίσουν μία ειδική δύναμη εθελοντών για να πολεμήσουν, αν χρειαστεί, εναντίον της πρώην πατρίδας τους, εξέφρασαν με κοινή τους δήλωση 330 Βορειοκορεάτες που έχουν αυτομολήσει στη Νότια Κορέα.

Όπως μεταδίδει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας, Yonhap, το Βορειοκορεατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο αποτελείται από πρώην μέλη του βορειοκορεατικού στρατού, τα οποία έχουν μαζέψει 330 υπογραφές, ατόμων που έχουν αυτομολήσει από τη Βόρεια Κορέα και δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι να σχηματίσουν μία δύναμη εφέδρων, για να αντιμετωπίσουν μελλοντικές προκλήσεις από την Πιονγκγιανγκ.

Η κίνηση γίνεται καθώς η Νότια Κορέα σκληραίνει τη στάση της εναντίον του βόρειου γείτονα της, μετά από το βομβαρδισμό, στις 23 Νοεμβρίου, εντός νοτιοκορεατικού νησιού κοντά στα αμφισβητούμενα θαλάσσια σύνορα των δύο χωρών, ο οποίος προκάλεσε το θάνατο δύο στρατιωτών και δύο πολιτών και τον τραυματισμό πολλών άλλων.

Όπως μεταδίδει το Yonhap, ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Λι Μιουνγκ-μπακ είπε σήμερα ότι «τα υπουργεία της κυβέρνησης πρέπει να δώσουν ώθηση στη σταδιακή οχύρωση» των νησιών στη διαφιλονικούμενη περιοχή, συμπεριλαμβανομένου και του νησιού Γεονγκπιεόνγκ, το οποίο ήταν ο στόχος του βομβαρδισμού.

Ο Λι προσέθεσε ότι πρέπει να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης στο Γεονγκπεόνγκ, το σύνολο σχεδόν των 1500 κατοίκων του οποίου έχει μετακινηθεί από το νησί, μετά το βομβαρδισμό.

Το Yonhap μεταδίδει, επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές, ότι χθες η Νότια Κορέα ξεκίνησε τετραήμερη άσκηση με πραγματικά πυρά στα θαλάσσια ύδατα κοντά στις ακτές της, χωρίς όμως να συμπεριλάβει το Γεονγκπεόνγκ, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα το νοτοιοκορεατικό ναυτικό είχε πάρει μέρος σε κοινές ασκήσεις με το αμερικανικό ναυτικό και είχε στείλει παρατηρητές σε αμερικανοϊαπωνικές ναυτικές ασκήσεις.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις των εκπροσώπων των Υπουργείων Άμυνας των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας, αύριο Τετάρτη είναι προγραμματισμένο να συναντηθούν οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων των δύο χωρών, ο νοτιοκορεάτης στρατηγός, Χαν Μιν Κόο και ο αμερικανός ναύαρχος, Μάικ Μιούλεν.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ (07/12/2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.