Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Το ΚΥΚΕΜ διοργάνωσε συζήτηση για τη Συμφωνία Μακαρίου – Ντενκτάς του 1977







Την Τετάρτη, 9 Μαρτίου, το Κυπριακό Κέντρο Μελετών (ΚΥΚΕΜ - επαρχιακή επιτροπή Λάρνακας/Αμμοχώστου) διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία δημόσια συζήτηση στο ξενοδοχείο ΑΤΡΙΟΥΜ – ΖΗΝΩΝ, στη Λάρνακα, με θέμα: «Επανεξετάζοντας τη Συμφωνία Μακαρίου – Ντενκτάς του 1977 και το θέμα της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας». Ομιλητές στην συζήτηση ήταν οι Νίκος Ρολάνδης, πρώην υπουργός, Λουκής Λουκαίδης, πρώην δικαστής του ΕΔΑΔ και Χρήστος Ιακώβου, διευθυντής του ΚΥΚΕΜ.

Κατά τη συζήτηση οι μιλητές ανέπτυξαν διαφορετικές προσεγγίσεις σχετικά με τη Συμφωνία Μακαρίου – Ντενκτάς προκαλώντας στην συνέχεια ζωντανό και παραγωγικό διάλογο με το ακροατήριο που κατέκλυσε την αίθουσα για να παρακολουθήσει την πρωτότυπη αυτή συζήτηση. Στη συζήτηση παρατέθησαν από τους ομιλητές, προσωπικές μαρτυρίες, αρχειακό υλικό καθώς επίσης και τουρκικές πηγές γύρω από το θέμα, γεγονός το οποίο προσέδωσε μεγάλο ενδιαφέρον στην όλη εκδήλωση. Διάφοροι παράγοντες της Λάρνακος που παρευρέθηκαν στην συζήτηση τόνισαν τη μακρά και τεράστια συμβολή του ΚΥΚΕΜ στην προώθηση του δημοσίου προβληματισμού και διαλόγου καθώς επίσης και στην πνευματική ανάπτυξη της Κύπρου.

1 σχόλιο:

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.