Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Κατά των μόνιμων στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν τάχθηκε το Ιράν

Την έντονη αντίθεσή του στην δημιουργία αμερικανικών μόνιμων στρατιωτικών βάσεων στο Αφγανιστάν εξέφρασε το Ιράν, την ώρα που οι ΗΠΑ έχουν κάνει γνωστή την πρόθεσή τους να αρχίσουν διαπραγματεύσεις με την Καμπούλ για μια μελλοντική «στρατηγική εταιρική σχέση».

Ο Ιρανός υπουργός Εσωτερικών Μουστάφα Μοχάμαντ Νατζάρ κατηγόρησε τις διεθνείς δυνάμεις, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ότι έχουν εισάγει «την τρομοκρατία, την ανασφάλεια και τα ναρκωτικά» στο Αφγανιστάν.

«Η Ισλαμική Δημοκρατία είναι κατηγορηματικά αντίθετη με την εγκατάσταση και την παρουσία ξένων δυνάμεων και τη δημιουργία αμερικανικών μόνιμων στρατιωτικών βάσεων στο Αφγανιστάν», δήλωσε ο Ιρανός υπουργός, σε συνέντευξη Τύπου.

«Οι μόνιμες βάσεις περιπλέκουν την κατάσταση στο Αφγανιστάν και την περιοχή» πρόσθεσε ο υπουργός, απορρίπτοντας επίσης τις πρόσφατες δηλώσεις αξιωματούχων του Αφγανιστάν και του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τις οποίες το Ιράν στηρίζει την αφγανική εξέγερση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.