Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Ποιος είναι ο δολοφόνος του Αραφάτ; Συνωμοσιολογία & αναπάντητα ερωτήματα


Οι μυστηριώδεις συνθήκες του θανάτου του Γιάσερ Αραφάτ, του Παλαιστίνιου ηγέτη, μετά τα νέα δεδομένα σύμφωνα με τα οποία βρέθηκαν ραδιενεργά στοιχεία στα ρούχα του, ερευνώνται από την γαλλική αστυνομία. Η χήρα του Αραφάτ, Σούχα Αραφάτ, το υποπτευόταν από την αρχή, ότι ο θάνατός του δεν ήταν φυσιολογικός. Το ερώτημα που εγείρεται τώρα, εφόσον οι υποψίες βγουν αληθινές, είναι η ταυτότητα του δολοφόνου. 


«Κάποιος σαν τον Γιάσερ Αραφάτ δεν πεθαίνει εύκολα επειδή απλά τον εγκατέλειψαν οι δυνάμεις του, ακόμη και αν ήταν 75 ετών. Κάποιος σαν αυτόν θα έπρεπε να δολοφονηθεί, να δηλητηριαστεί ή να εκτεθεί σε ραδιενέργεια, είτε από εχθρούς του είτε από αντιπάλους του», ήταν η εκδοχή εδώ και οκτώ χρόνια της Σούχα Αραφάτ, και παρόλο που και άλλοι είχαν την ίδια γνώμη, κανείς δεν μπορούσε να το αποδείξει μέχρι πριν δυο μήνες.

Τότε ήταν που το Ινστιτούτο Ραδιενεργής Φυσικής στην Λωζάνη της Ελβετίας, ανακοίνωσε ότι βρήκε στα εσώρουχα, την οδοντόβουρτσα και στο καπέλο του Αραφάτ ίχνη του πολώνιου-210, ενός ραδιενεργού ισοτόπου – άγευστου και σχεδόν μη αναγνωρίσιμο – που ακόμη και μια δόση των 0,1 μικρογραμμαρίων είναι θανατηφόρα. Το συμπέρασμα ήταν ότι μπορεί να πρόκειται για δηλητηρίαση. 
Έτσι, αυτό που μέχρι πρότινος ήταν θεωρία συνωμοσίας φαίνεται να είναι αληθινό σενάριο. Η χήρα του Αραφάτ με την βοήθεια του Al-Jazeera, του τηλεοπτικού δικτύου του Κατάρ, κατέθεσε τα στοιχεία αυτά στην γαλλική αστυνομία και οι εισαγγελείς διέταξαν έρευνα την περασμένη εβδομάδα. «Είμαι αισιόδοξη ότι η όλη υπόθεση θα έχει θετική έκβαση σε μικρό χρονικό διάστημα και ότι επιτέλους θα μάθουμε την αλήθεια», είχε δηλώσει η Σούχα Αραφάτ σε συνέντευξή της στο αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο, σχολιάζοντας ότι υπάρχουν λόγοι που της επιτρέπουν αυτή την αισιοδοξία. 


Οι διαδικασίες πρέπει να γίνουν γρήγορα καθώς το πολώνιο-210 έχει χρόνο ημιζωής 138 ημέρες. «Το σώμα του Γιάσερ Αραφάτ θα εξεταστεί τις ερχόμενες εβδομάδες», πιστεύει ο Σάαντ Ντζαμπάρ, ένας εκ των δικηγόρων της Αραφάτ στο Παρίσι. Ο ίδιος τόνισε ότι οι γαλλικές αρχές έχουν και αυτές την αρμοδιότητα για τις έρευνες καθώς το φερόμενο έγκλημα μπορεί να άρχισε στην Παλαιστίνη, αλλά τέλειωσε στην Γαλλία.

Επίσης, εξήγησε ότι η Σούχα Αραφάτ δεν θέλει οι παλαιστινιακές αρχές να εμποδίσουν την έρευνα. Η αιχμή αυτή κατευθύνεται προς τον Τουόφικ Τιράουι, τον αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών του Αραφάτ, ο οποίος τα δυο τελευταία χρόνια είναι επικεφαλής της ομάδας που ψάχνει το ζήτημα και πλέον πρέπει να λογοδοτεί γιατί το Al-Jazeera έψαξε εκεί που δεν το έκανε αυτός.

«Είδα επ’ακριβώς πως εξελίχθηκε η κατάσταση», δηλώνει ο Τιράουι, που τα τελευταία χρόνια της ζωής του Αραφάτ τον έβλεπε καθημερινά στην Μουκατάα, τα κεντρικά της παλαιστινιακής κυβέρνησης στην Ραμάλα. «Στην αρχή είχε σημάδια στο πρόσωπό του. Μετά έκανε διαρκώς εμετούς, έχασε βάρος και σκίστηκε το δέρμα στα πόδια του, για αυτό φορούσε μόνο σανδάλια», εξηγεί και συμπληρώνει ότι «ήμασταν πάντα σίγουροι ότι οι Ισραηλινοί τον είχαν δηλητηριάσει».


Σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν θέμα τύχης που το τηλεοπτικό δίκτυο ανακάλυψε το τελευταίο κρίσιμο στοιχείο. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι οι έρευνές του ήταν επιτυχείς, αν και δεν μπορεί να αποκαλύψει περισσότερα καθώς όλα έγιναν μυστικά. Η Σούχα Αραφάτ, αλλά και πολλοί Παλαιστίνιοι στην Ραμάλα διαφωνούν με αυτό και πιστεύουν ότι οι αρχές δεν έκαναν καμία ουσιαστική προσπάθεια αναφορικά με τον θάνατο του Γιάσερ Αραφάτ, αφού η πρώτη έρευνα σταμάτησε έξι μήνες μετά τον θάνατό του και ξανάρχισε το 2010.



Αναπάντητα ερωτήματα

Τα ερωτήματα που θέτουν, όμως, οι κάτοικοι της Ραμάλα είναι δικαιολογημένα αφού η έκθεση της γαλλικής κλινικής δεν δίνει απαντήσεις. Για παράδειγμα, γιατί η Σούχα Αραφάτ αρνήθηκε την διεξαγωγή βιοψίας του ήπατος; Γιατί κανείς δεν απαίτησε να γίνει αυτή η βιοψία; Πως είναι δυνατόν οι καλύτεροι γιατροί της Γαλλίας να μην αναγνώρισαν την μόλυνση; Μήπως η γαλλική κυβέρνηση θέλει να κρατήσει την αιτία του θανάτου κρυφή; Γιατί ένας Ισραηλινός δημοσιογράφος, ο Άβι Ισαχάροφ, της Haaretz, είναι ο μόνος που δημοσίευσε την κρυφή ιατρική έκθεση, από την οποία φαίνεται να λείπουν στοιχεία;



Είναι το Ισραήλ ο δολοφόνος;

Παρόλο που, προσπαθώντας να απαντήσουν σε αυτές τις ερωτήσεις, κάποιοι σκέφτονται ότι ο Αραφάτ πέθανε ακόμη και από AIDS, το Ισραήλ ως δολοφόνος είναι πολύ πιθανό.
Το 2002 ο τότε πρωθυπουργός της χώρας, Αριέλ Σαρόν, είχε πει ότι μετάνιωσε που δεν είχαν σκοτώσει το 1982 τον Αραφάτ στο Λίβανο. Το 2003 ο τότε αναπληρωτής πρωθυπουργός, Έχουντ Ολμερτ, είχε αναφέρει ότι μια δολοφονία θα ήταν ένας τρόπος να ξεφορτωθούν τον Αραφάτ. Αλλά αυτά δεν είναι ταυτόχρονα απόδειξη ενοχής.

«Δεν σκοτώσαμε τον Αραφάτ όταν ήταν επικίνδυνος, γιατί να το κάνουμε το 2004 όταν καθόταν μόνος του στην Μουκάταα και η πολιτική επιρροή του παρέπαιε;» ρωτά ο Ντοβ Βάισγκλας, επικεφαλής του γραφείου του Αριέλ Σαρόν, όταν αυτός ήταν στην πρωθυπουργία. Σε κάθε περίπτωση το πολώνιο-210 δεν το βρίσκει κανείς εύκολα. Για την παραγωγή του απατιέται πυρηνικός αντιδραστήρας, και το Ισραήλ είχε αναφέρει παλαιότερα ότι είχε λίγο πολώνιο...




Ποιοί ωφελούνται;

Η Σούχα Αραφάτ δηλώνει ότι παρακινείται από την θέληση να μάθει την αλήθεια. Παρόλα αυτά το κλίμα είναι το ίδιο αρνητικό προς αυτή τόσο στην Παλαιστίνη (που ποτέ δεν την συμπάθησαν) όσο και στην Γαλλία και την Τυνησία, όπου είναι ύποπτη για διαφθορά και υπεξαίρεση χρημάτων. Υπάρχει μάλιστα η φήμη ότι είχε εμπλακεί στην υπόθεση της εξαφάνισης 240 εκατομμυρίων ευρώ μετά τον θάνατο του Αραφάτ. Οπότε την συμφέρει να διατηρήσει την εικόνα της χήρας που ψάχνει τα αίτια του θανάτου του άντρα της.


Πολλοί θεωρούν ότι το Al-Jazeera βοήθησε γιατί θέλει να ρίξει τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς. Άλλοι πιστεύουν ότι και τις Αρχές τις ευνοεί μια έρευνα γύρω από τον θάνατο του Παλαιστίνιου ηγέτη. Αυτό γιατί δεν προβλέπεται σύντομα αποκλιμάκωση των σχέσεων με το Ισραήλ, οι δυο ομάδες, η Χαμάς και η Φατάχ, που κρατούν την Λωρίδα της Γάζας και την Δυτική Όχθη αντίστοιχα, συνεχίζουν να αντιμάχονται η μια την άλλη, επομένως μια είδηση «για έναν δηλητηριασμένο μάρτυρα θα ήταν πρόσφορη για να διορθώσει τον πολιτικό αποπροσανατολισμό».

«Μέχρι σήμερα δεν μπορούσαμε να κατηγορήσουμε το Ισραήλ για τον θάνατο του Αραφάτ. Όμως εάν βρούμε πολώνιο στο σώμα του θα είμαστε 99,9% σίγουροι ότι ευθύνεται. Αυτό θα μας βοηθήσει να αποδείξουμε ότι το Ισραήλ δεν θέλει ειρήνη», δηλώνει ο Νιμρ Χαμάντ, πολιτικός σύμβουλος του Αμπάς, συμπληρώνοντας ότι θα ζητήσουν την εκδίκαση της υπόθεσης από ειδικό δικαστήριο όπως στην περίπτωση του θανάτου του Ραφίκ αλ Χαρίρι, του πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου.



Η κρυψώνα του μυστικού 

Σε μια γωνία της Μουκατάα, βρίσκεται το μαυσωλείο του Γιασέρ Αραφάτ. Πολίτες αλλά και τουρίστες το επισκέπτονται καθημερινά ενώ οι φρουροί προσπαθούν να τους απομακρύνουν. Μέσα στο μαυσωλείο βρίσκεται ένας τύμβος και από κάτω ο τάφος που βρίσκεται το φέρετρο με το σώμα του Παλαιστίνιου ηγέτη αλλά και με το μυστικό γύρω από τον θάνατό του.

Το διαβάσαμε από το: Ποιος είναι ο δολοφόνος του Αραφάτ; Συνωμοσιολογία & αναπάντητα ερωτήματα http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/09/blog-post_1422.html#ixzz2DiAUVDB9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.