Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Την Ελλάδα προτιμούν οι Τούρκοι επενδυτές


Οι τουρκικές επενδύσεις που έγιναν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια της κρίσης, εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 500 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την ανάλυση της εφημερίδας Star. «Η Ελλάδα, έγινε η πρώτη προτίμηση των Τούρκων επιχειρηματιών», γράφει χαρακτηριστικά.Το πρώτο εξάμηνο του έτους οι Τούρκοι επιχειρηματίες πραγματοποίησαν άμεσες επενδύσεις ύψους 18 εκατ. δολ., αναφέρει η εφημερίδα, ενώ εκτιμά πως στις επενδύσεις αυτές θα πρέπει να προστεθούν και οι επενδύσεις που γίνονται μέσω ευρωπαϊκών χωρών για να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά εμπόδια.

'Αλλοι οικονομικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι η προτίμηση αυτή εξηγείται από το γεγονός ότι οι Τούρκοι επιχειρηματίες καταλαβαίνουν πολύ καλύτερα την ελληνική αγορά, που μοιάζει εντυπωσιακά με την τουρκική, από την άποψη των νοοτροπιών, συνηθειών και ιστορικού βάθους. Παράλληλα, οι Τούρκοι επενδυτές που έχουν ζήσει πρόσφατα μεγάλη οικονομική κρίση στην Τουρκία, με χαρακτηριστικά ανάλογα με τα χαρακτηριστικά που παρουσιάζει η σημερινή ελληνική κρίση, αισθάνονται πολύ πιο σίγουροι και αισιόδοξοι για την επερχόμενη ανάκαμψη, εφόσον φυσικά γίνουν και στην Ελλάδα αλλαγές, ανάλογες με αυτές που οδήγησαν στο να ξεπεραστεί η κρίση στην Τουρκία.

http://www.express.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.