Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Ο επικεφαλής της Χαμάς στο Κάιρο

Ο επικεφαλής της Χαμάς Μεσάαλ επισκέπτεται το Κάιρο για την εξεύρεση λύσης για την κρίση στη Γάζα. Δέκα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα.
Ο επικεφαλής της Χαμάς Χάλεντ Μεσάαλ βρίσκεται σήμερα το Κάιρο, όπου έχει συνομιλίες για την εξεύρεση μιας λύσης για την κρίση στη Γάζα, αλλά το κίνημά του δεν δείχνει να είναι διατεθειμένο να αποδεχθεί μια εκεχειρία χωρίς να έχει εγγυήσεις ότι το Ισραήλ θα τη σεβαστεί, έγινε γνωστό από υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Χαμάς.
Ο Μεσάαλ θα είχε συνάντηση με το επικεφαλής των αιγυπτιακών υπηρεσιών πληροφοριών και θα έχει συνομιλίες με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον εμίρη του Κατάρ Χάμαντ Μπεν Χαλίφα αλ Θάνι, οι οποίοι πραγματοποιούν επίσημη επίσκεψη στο Κάιρο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.
"Με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου, συμφωνήσαμε για μια ανακωχή, και αυτή διεκόπη σε ένα 48ωρο», υπενθύμισε ο αξιωματούχος, αναφερόμενος στην επίθεση του ισραηλινού στρατού που είχε στόχο τον επικεφαλής του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς Άχμεντ Τζαμπάρι την Τετάρτη μετά τη ρίψη ρουκετών.
Παράλληλα παλαιστινιακές ιατρικές πηγές στη Γάζα ανακοίνωσαν ότι 10 Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων τουλάχιστον 5 μαχητές της Χαμάς, σκοτώθηκαν σήμερα από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, από τους οποίους καταστράφηκε επίσης η έδρα της κυβέρνησης της Χαμάς.
Από την έναρξη της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης την περασμένη Τετάρτη, συνολικά 43 άνθρωποι --40 Παλαιστίνιοι και 3 Ισραηλινοί-- έχουν χάσει τη ζωή τους και περισσότεροι από 400, εκ των οποίων περίπου 385 Παλαιστίνιοι, έχουν τραυματιστεί.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.