Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Ένταση στη Μέση Ανατολή

Νέες αναχαιτίσεις ρουκετών που είχαν εκτοξευτεί κατά του Τελ Αβίβ. Στους 75 οι άνθρωποι που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των επιχειρήσεων μέχρι τώρα.
Τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν απόψε από νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.
Ένα αεροπορικό πλήγμα είχε στόχο την συνοικία Ταλ αλ Χάουα, στην πόλη της Γάζας. Αυτό προκάλεσε το θάνατο δύο Παλαιστινίων, διευκρίνισε ο Άσραφ αλ Κούντρα, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.
Ο τρίτος Παλαιστίνιος που σκοτώθηκε απόψε είναι ο Χουσέιν Τζαλάλ, ένα παιδάκι 6 ετών, το οποίο έχασε τη ζωή του από ισραηλινή επιδρομή κατά του σπιτιού του στην Τζαμπαλίγια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.
Με αυτούς ανέρχεται συνολικά σε 26 ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν σήμερα, την πιο φονική ημέρα από την Τετάρτη που ξεκίνησε η ισραηλινή επιχείρηση κατά των παλαιστινιακών ενόπλων οργανώσεων στη Λωρίδα της Γάζας.
Συνολικά 75 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής -72 Παλαιστίνιοι και 3 Ισραηλινοί- και 660 Παλαιστίνιοι και 41 Ισραηλινοί έχουν τραυματιστεί.
Το αντιπυραυλικό σύστημα Iron Dome αναχαίτισε δύο ρουκέτες που εξαπολύθηκαν απόψε από τη Λωρίδα της Γάζας στο Τελ Αβίβ, όπου λίγο νωρίτερα είχαν ηχήσει οι σειρήνες που προειδοποιούν για αεροπορικές επιδρομές, και δεν υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες ή ζημιές, δήλωσε εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας.
Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για το πλήγμα αυτό, το δεύτερο σήμερα στο Τελ Αβίβ.
Χθες, οι υπουργοί Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου καταδίκασαν την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα και εξέφρασαν την «πλήρη δυσαρέσκειά τους» για την αποτυχία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να οδηγήσει σε μια εκεχειρία.
Λίγο νωρίτερα σήμερα ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς είχε καλέσει τους Παλαιστινίους να διαδηλώσουν ειρηνικά κατά της «ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα» και είχε απευθύνει έκκληση σε όλους τους Παλαιστινίους για «ενότητα».
Η Παλαιστινιακή Αρχή ηγείται της Δυτικής Όχθης, ενώ τη Λωρίδα της Γάζας κυβερνάει από το 2007 η Χαμάς.
Ο Αμπάς ζήτησε επίσης την πραγματοποίηση έκτακτης συνόδου της προσωρινής αρχής που διοικεί την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ), η οποία συνδέει την ΟΑΠ με τη Χαμάς και την οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ.
"Η επίθεση έχει στόχο όλον τον παλαιστινιακό λαό», είχε δηλώσει ο Παλαιστίνιος πρόεδρος την Παρασκευή, «όχι μόνον τη Χαμάς και τον Ισλαμικό Τζιχάντ».
www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.