Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Αρνήθηκε ο Πετρέους ότι έδωσε απόρρητα έγγραφα στην Πόλα Μπρόντγουελ


Στις πρώτες δημόσιες δηλώσεις του αφότου παραιτήθηκε από διευθυντής της CIA την περασμένη Παρασκευή με αφορμή τις εξωσυζυγικές σχέσεις του, ο απόστρατος στρατηγός, Ντέιβιντ Πετρέους, υποστήριξε ότι δεν έδωσε κανένα απόρρητο έγγραφο στην ερωμένη και βιογράφο του, την Πόλα Μπρόντγουελ.
Μιλώντας σε έναν δημοσιογράφο του τηλεοπτικού δικτύου HLN ο Πετρέους επέμεινε ότι ο λόγος της παραίτησής του ήταν η εξωσυζυγική σχέση και όχι τα ερωτηματικά που προέκυψαν για το ρόλο που διαδραμάτισε η CIA στην επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στο αμερικανικό προξενείο της Βεγγάζης και για το αν υπονομεύτηκε η εθνική ασφάλεια.
Παρά τις διαβεβαιώσεις του Πετρέους, πράκτορες που ερευνούν την υπόθεση δήλωσαν σήμερα, υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας τους, ότι δεν έχουν αποκλείσει την πιθανότητα ο πρώην διευθυντής της CIA να παρέδωσε απόρρητο υλικό στην Μπρόντγουελ. Η τελευταία δεν έχει κατηγορηθεί για κανένα αδίκημα και δεν έχει κάνει καμία δημόσια δήλωση αφότου ξέσπασε το σκάνδαλο, την περασμένη εβδομάδα.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε την Τετάρτη ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη, μέχρι στιγμής, ότι αποκαλύφθηκαν απόρρητες πληροφορίες εξαιτίας της ανάρμοστης σχέσης του Πετρέους. Πηγές που ενημερώθηκαν για τη συνεχιζόμενη έρευνα ανέφεραν ότι το απόρρητο υλικό που βρέθηκε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή της Μπρόντγουελ δεν προερχόταν από τη CIA. Επρόκειτο κυρίως για παλαιά έγγραφα, πριν από το διορισμό του Πετρέους στην ηγεσία της υπηρεσίας, τον Σεπτέμβριο του 2011.
Ως πρώην αξιωματικός του στρατού που υπηρέτησε στην υπηρεσία στρατιωτικών πληροφοριών η Μπρόντγουελ είχε την άδεια να χειρίζεται «ευαίσθητα» έγγραφα. Με τη συγκατάθεσή της άνδρες του FBI ερεύνησαν την Δευτέρα το σπίτι της στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας. Άλλες πηγές από υπηρεσίες επιβολής του νόμου δήλωσαν ότι πιστεύουν πως η έρευνα θα ολοκληρωθεί χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες σε κανέναν.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.