Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Λίβανος: Εξουδετέρωση ρουκέτας που είχε στόχο το Ισραήλ

Ο λιβανέζικος στρατός εξουδετέρωσε σήμερα μία ρουκέτα που επρόκειτο να εκτοξευθεί εναντίον του βόρειου Ισραήλ και ανακοίνωσε ότι δύο ακόμη εκτοξεύτηκαν αργά χθες το βράδυ, αλλά έπεσαν μακριά από τα σύνορα.
Ανακοίνωση του στρατού αναφέρει ότι τα περιστατικά σημειώθηκαν όλα κοντά στην πόλη του νότιου Λιβάνου Μαρζαγιούν, η οποία απέχει περίπου πέντε χιλιόμετρα από τα βόρεια σύνορα του Ισραήλ.
Την Δευτέρα, ο στρατός εξουδετέρωσε δύο ρουκέτες που είχαν στόχο το Ισραήλ, το οποίο επί οκτώ μέρες βρισκόταν σε πολεμική σύγκρουση με την ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς που διοικεί τη Λωρίδα της Γάζας. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν χθες να προχωρήσουν σε κατάπαυση του πυρός.
Ο νότιος Λίβανος είναι προπύργιο του σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ, το οποίο πριν από έξι χρόνια είχε εμπλακεί σε πόλεμο 34 ημερών με το Ισραήλ, καθώς και αρκετών άλλων μικρότερων παλαιστινιακών ενόπλων οργανώσεων.
Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Σαγέντ Χασάμ Νασράλα δεν έχει απειλήσει με στρατιωτική δράση το Ισραήλ με αφορμή την επίθεση στη Γάζα.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.