Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Κίνα: Η αστυνομία θα ερευνά τα πλοία που μπαίνουν στα κινεζικά ύδατα στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας

Η αστυνομία του νησιού Χαϊνάν θα επιβιβάζεται και θα ερευνά τα πλοία που εισέρχονται στα χωρικά ύδατα στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.
Η αστυνομία στο νησί Χαϊνάν της νότιας Κίνας θα επιβιβάζεται και θα ερευνά τα πλοία που θα εισέρχονται στα κινεζικά χωρικά ύδατα στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, μεταδίδουν σήμερα τα κινεζικά ΜΜΕ, μια ενέργεια που είναι πιθανό να κλιμακώσει την ήδη υπάρχουσα ένταση στην περιοχή.
Η Θάλασσα της Νότιας Κίνας είναι το μεγαλύτερο εν δυνάμει σημείο στρατιωτικής αντιπαράθεσης με πολλές ασιατικές χώρες, οι οποίες προβάλλουν κυριαρχικές αξιώσεις.
Νέοι κανονισμοί, που θα τεθούν σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου, θα επιτρέψουν στην αστυνομία του νησιού Χαϊνάν να επιβιβάζεται και να θέτει υπό τον έλεγχό της ξένα πλοία που «εισέρχονται παρανόμως» στα κινεζικά ύδατα και θα τα διατάζουν να αλλάζουν πορεία ή να διακόπτουν τον πλου τους, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας China Daily.
Το νησί Χαϊνάν με τα θέρετρα και τις εξαιρετικές παραλίες του θεωρείται η «Χαβάη ή το Μπαλί της Κίνας».
Η εφημερίδα αναφέρει ότι η κυβέρνηση θα στείλει επιπλέον πλοία για να ενωθούν με το στόλο που περιπολεί ήδη στην περιοχή.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.