Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Νέα αιματοχυσία στο Νταρφούρ


Προσφυγικό «κύμα», σύμφωνα με τον ΟΗΕ. 300 χιλ. είναι οι νεκροί από το 2003.


Από βίαιες συγκρούσεις ανταρτών με ηγέτη τον Αμπντελουαχίντ Νουρ και κυβερνητικών στρατιωτών, στην επαρχία του Νταρφούρ, στο κέντρο της στο Τζεμπέλ Μάρα, τα τελευταία 24ωρα, σκοτώθηκαν 17 άνθρωποι - 15 αντάρτες και δύο στρατιώτες, ενώ υπήρξαν πολυάριθμοι τραυματίες - όπως ανακοινώθηκε σήμερα στο Χαρτούμ από τους στρατιωτικούς.

Από άλλη πηγή δεν υπάρχει διαθέσιμος απολογισμός για αυτές τις συγκρούσεις, μετά τις οποίες ο στρατός κατάσχεσε πολλά πολεμοφόδια των ανταρτών. Ο Αμπντελουαχίντ Νουρ ηγείται του «Απελευθερωτικού στρατού του Σουδάν, SLA-Abdelwahid».

Στη Ντόχα, του Κατάρ, γίνονται εσχάτως ειρηνευτικές συνομιλίες για το Νταρφούρ, του οποίου πάρα πολλοί πολίτες έχουν καταστεί πρόσφυγες (2,7 εκατομμύρια). Οι αντάρτες του Νουρ δεν αντιπροσωπεύονται στις συνομιλίες αυτές. Τριακόσιες χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μετά από το 2003 στο Νταρφούρ, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Το Χαρτούμ αποδέχεται, όμως, ότι έχουν σκοτωθεί μόνον 10 χιλιάδες άνθρωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.