Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Προς πρώρες εκλογές το ιρακινό Κουρδιστάν

Ο πρόεδρος του ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί θα ζητήσει διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στην περιοχή.

Ο πρόεδρος της αυτόνομης ιρακινής περιοχής του Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί αναφέρθηκε σήμερα σε τηλεοπτική ομιλία του στην πιθανότητα διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, μετά τις αιματηρές διαδηλώσεις που έγιναν σε πολλές κουρδικές πόλεις.

«Θα ζητήσω από το Κοινοβούλιο να καλέσει τα πολιτικά κόμματα να εξετάσουν την πιθανότητα διεξαγωγής πρόωρων εκλογών διότι ο πληθυσμός επιθυμεί να του δοθεί η ευκαιρία να μιλήσει» δήλωσε ο κ. Μπαρζανί.

«Παράλληλα θα ζητήσω να οργανωθούν εκλογές και σε όλες τις επαρχίες του Κουρδιστάν» πρόσθεσε. Τέτοιες εκλογές διεξήχθησαν τον Ιανουάριο του 2009 στις περισσότερες κουρδικές επαρχίες, με εξαίρεση τρείς βασικές κουρδικές επαρχίες.

Τον περασμένο μήνα πολλές χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν σε πολλές πόλεις της επαρχίας Σουλεϊμανίγια κατά της διαφθοράς και κατά της επί χρόνια κυριαρχίας στην περιοχή των δύο πολιτικών σχηματισμών, του «Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν» και της «Πατριωτικής Ενωσης του Κουρδιστάν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.