Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Παραίτηση δύο ανώτατων αξιωματικών στις αεροπορικές δυνάμεις


Hürriyet 
(5/5/2009)


Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έκαναν δεκτές τις παραιτήσεις δύο αξιωματικών της αεροπορίας, οι οποίοι περιλαμβάνονταν στους «μελλοντικούς αρχηγούς». Παραιτήθηκαν των καθηκόντων τους ο Διοικητής της Πολεμικής Σχολής Αεροπορίας, υποπτέραρχος Σινάν Σανλί, αλλά και το Νο 2 της Α΄ Τακτικής Διοίκησης Αεροπορίας, υποπτέραρχος Λεβέντ Τουρκμέν, ο οποίος είχε διεξαγάγει τις πλέον κρίσιμες επιχειρήσεις και είχε συμμετάσχει ακόμη και σε αερομαχίες στο Αιγαίο. 

Οι ισχυρισμοί για τις παραιτήσεις αυτές ποικίλουν. Το Αρχηγείο των Αεροπορικών Δυνάμεων έκανε δεκτές τις παραιτήσεις τους. Αν και δεν έχουν ακόμη τοποθετηθεί νέοι διοικητές στις δύο κρίσιμες αυτές θέσεις, από επίσημες πηγές δεν υπήρξε κανένα σχετικό σχόλιο. Στα παρασκήνια κυκλοφορούν διάφοροι ισχυρισμοί. Ένας από αυτούς αναφέρει ότι ο Διοικητής Αεροπορίας ζήτησε ο ίδιος τις παραιτήσεις των δύο αυτών αξιωματικών. Ως γνωστόν, προ καιρού είχε διεξαχθεί έρευνα για έναν στρατιωτικό, για τον οποίο υπήρχαν υπόνοιες ανάμιξής του στην υπόθεση Εργκενεκόν, αλλά και ότι ήταν μέλος των «Σπιτιών-Στρατηγείων», πράγμα το οποίο ενδεχομένως να επηρέασε και τον Σανλί. 

Όσον αφορά τον Τουρκμέν αναφέρεται ότι πίσω από την παραίτησή του μπορεί να υπάρχουν κάποια προβλήματα, τα οποία σχετίζονται με την ιδιωτική του ζωή. Οι ίδιες υποβολιμαίες αναφορές γίνονται και για τον υποπτέραρχο Σανλί. Όμως, επίσημες πηγές δεν επιβεβαιώνουν αυτούς τους ισχυρισμούς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.