Τρίτη 26 Μαΐου 2009

H Toυρκορθόδοξη εκκλησία και η Εργκενεκόν


Sabah 
(26/5/2009)


Η Σεβγκί Ερένερολ [εγγονή του Παπα Ευθύμη του λεγόμενου τουρκορθόδοξου πατριαρχείου], νυν υπόδικος για την υπόθεση Εργκενεκόν, έγινε γνωστό πως το 2006 είχε δώσει διάλεξη στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, αναφέροντας στους Τούρκους αξιωματικούς ότι σκοπός των ιεραποστόλων είναι να βάλουν στο χέρι την Ανατολία. 

Τα cd της διάλεξης αυτής εστάλησαν στο 14ο Κακουργιοδικείο Κωνσταντινούπολης, όπου διεξάγεται και η δίκη για τη δολοφονία του Χραντ Ντινκ. Μέσα από αυτά γίνεται φανερό ότι στις διαλέξεις, που η εκπρόσωπος Τύπου του “τουρκορθόδοξου πατριαρχείου” και υπόδικος της Εργκενεκόν, Ερένερολ, είχε δώσει τόσο στη Διοίκηση του Γενικού Επιτελείου, όσο και στο Αρχηγείο των Αεροπορικών Δυνάμεων, υπήρξε συμμετοχή μεγάλου αριθμού αξιωματικών. 

Η ίδια είχε αναφέρει, επίσης, ότι η επιλογή της Κωνσταντινούπολης ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2010 αποσκοπούσε στην οικουμενικότητα του Πατριαρχείου. Η ίδια χαρακτηριστικά είχε πει: «Ο ιεραποστολισμός, όσο και εάν είναι γνωστός ως μια κίνηση αλλαγής θρησκείας, εν τούτοις αποτελεί και ένα πιόνι της πολιτικής. Ο μοναδικός σκοπός είναι εν ονόματι της θρησκείας η κατάληψη των εδαφών αυτών. Ένα τμήμα αυτού είναι και η υπόθεση της οικουμενικότητας. Αυτός είναι και ο λόγος, για τον οποίο τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει μια ανακαίνιση των βυζαντινών μνημείων, εργασία η οποία συνεχίζεται με ταχύτητα. Με τον τρόπο αυτό, θα αρχίσει και η περίοδος του διαμελισμού του κράτους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.