Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

«Εκκλησία, Κοινωνία και Πολιτική»




Νέα εκπομπή στο Ραδιόφωνο του ΛΟΓΟΥ


Μία νέα εκπομπή εγκαινιάζει ο ραδιοφωνικός σταθμός ο «ΛΟΓΟΣ» με τίτλο «Εκκλησία, Κοινωνία και Πολιτική». Η εκπομπή θα μεταδίδεται κάθε Σάββατο στις 11 το πρωί και θα την συντονίζουν ο Μητροπολίτης Πάφου κ.κ. Γεώργιος και ο συνεργάτης του ΛΟΓΟΥ, κ. Χρήστος Ιακώβου. Πρόκειται για μία ραδιοφωνική προσπάθεια πνευματικού προβληματισμού μέσω του οποίου συνδυάζεται ο εκκλησιαστικός με τον επιστημονικό λόγο.

Μέσα από την εκπομπή θα αναδειχθεί η αξία του βιβλικού πνεύματος καθώς επίσης και το ήθος της ελληνικής ορθόδοξης παράδοσης ως απάντηση σε αδιέξοδα που δημιουργεί ο σύγχρονος πολιτισμός. Παράλληλα, μέσα από την εκπομπή, θα γίνεται ιστορική αναδρομή στις μεγάλες πολιτικές θεωρίες και ιδεολογίες, με τις οποίες η
Ορθοδοξία διαλέχθηκε και συμπροβληματίσθηκε ανά τους αιώνες.

Σκοπός της εκπομπής είναι να καταδείξει ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία μπορεί να καταθέσει και να βιώσει μία συνεκτική πρόταση σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, γιατί η Ορθοδοξία λειτουργεί εν χρόνω και δεν ασχολείται μόνο για την μετά το χρόνο πορεία του ανθρώπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.