Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Φινλανδικές αντιρρήσεις στην ένταξη Βουλγαρίας και Ρουμανίας στη ζώνη Σένγκεν

Μετά την Ολλανδία και η Φινλανδία έχει αντιρρήσεις στην ένταξη των δύο χωρών στη ζώνη Σένγκεν.
Η Φινλανδία θα ακολουθήσει το παράδειγμα της Ολλανδίας και θα προβάλει βέτο στην ένταξη της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στη ζώνη Σένγκεν, δήλωσε ο Ρουμάνος υπουργός Εξωτερικών Τεόντορ Μπακόνσκι, μετά από συνάντηση με τους ομολόγους τους των δύο χωρών.

«Ωστόσο, χρειαζόμαστε ομοφωνία και θετική ψήφο από όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο κ. Μπακόνσκι, μετά τις συναντήσεις με τους ομολόγους, στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

«Γνωρίζουμε όλοι τι θα συμβεί στο Συμβούλιο υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ», ανέφερε ο Ρουμάνος υπουργός Εξωτερικών.

«Όμως, θα υπάρξουν κι άλλες ευρωπαϊκές συναντήσεις. Πιστεύω ότι, αν εργαστούμε από κοινού και σεβαστούμε τους κανόνες, τις νομικές προϋποθέσεις της Ένωσης, θα βρούμε ένα τρόπο να διευθετηθεί το θέμα», πρόσθεσε, σύμφωνα με το Sofia News Agency.

Σχολιάζοντας την αντίρρηση της Ολλανδίας στην προσχώρηση της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας στη ζώνη Σένγκεν, ο Ρουμάνος υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι «η Γερμανία και η Γαλλία έχουν υιοθετήσει πιο ευέλικτη θέση και έχουν προτείνει σενάριο δύο βημάτων».

Οι δύο δυτικές χώρες απέτυχαν, όμως, να πείσουν την ολλανδική κυβέρνηση, η οποία κρατείται όμηρος της αντιευρωπαϊκής και αντιμεταναστευτικής πολιτικής ατζέντας ενός εξτρεμιστικού κόμματος, υποστήριξε ο κ. Μπακόνσκι.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.