Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Απειλητικό email από το Κίνημα για την Απελευθέρωση του Νίγηρα

Νέο mail, το οποίο φέρεται να έστειλε, χθες (Τετάρτη), το Κίνημα για την Απελευθέρωση του Δέλτα του Νίγηρα (Emancipation of the Niger Delta - MEND), αναφέρει ότι θα τοποθετήσει βόμβες στην πρωτεύουσα της Νιγηρίας, Αμπούζα, κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Ημέρας Ανεξαρτησίας, (1 Οκτωβρίου).

Σύμφωνα με το περιεχόμενο του ηλεκτρονικού σημειώματος, το MEND, θα τοποθετήσει εκρηκτικούς μηχανισμούς κοντά στην πλατεία Eagle, όπου και θα πραγματοποιηθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις.

Το εν λόγω κίνημα είχε αναλάβει την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στην Αμπούζα τον περασμένο Οκτώβριο (και συγκεκριμένα την 1η του μήνα, ημερομηνία εορτασμού της Ημέρας Ανεξαρτησίας).

Πολλά ανάλογα mail έχουν σταλεί στο παρελθόν, τα οποία όμως δεν ανταποκρίνονταν σε αληθινές προειδοποιήσεις της Οργάνωσης, με αποτέλεσμα τα στελέχη της να αλλάζουν συχνά ηλεκτρονική διεύθυνση.

Ωστόσο, η οργάνωση ευθύνεται για σειρά επιθέσεων κατά πετρελαϊκών στόχων, μέχρι τη συμφωνία για αμνηστία το 2009 - χρονιά κατά τη διάρκεια της οποίας πολλά από τα μέλη του κινήματος αμνηστεύθηκαν. Η δράση του MEND, της κυριότερης ένοπλης οργάνωσης της Νιγηρίας, παρά τη συμφωνία του 2009 και παρά τις συχνές ψευδείς ηλεκτρονικές προειδοποιήσεις, δεν έχει πάψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.