Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Δύο χιλιάδες καταγγελίες για νοθεία στις αφγανικές εκλογές


Περισσότερες από 2.000 καταγγελίες για παρατυπίες και πιθανή νοθεία μόνο την ημέρα της ψηφοφορίας έχει δεχτεί η αρμόδια επιτροπή.

Περισσότερες από 2.000 καταγγελίες για παρατυπίες και πιθανή νοθεία στις πρόσφατες εκλογές στο Αφγανιστάν έχει δεχτεί η Επιτροπή Υποβολής Παραπόνων (ECC), ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπός της.

«Έχουμε καταγράψει συνολικά 2.064 καταγγελίες για παρατυπίες και προβλήματα που προκλήθηκαν την ίδια ημέρα των εκλογών», δήλωσε ο Ζία Ραφαάτ, μέλος της επιτροπής.


«Ο αριθμός αυτός αφορά μόνο την ημέρα της ψηφοφορίας», διευκρίνισε ο ίδιος και πρόσθεσε πως η επιτροπή που έχει αναλάβει την έρευνα για παραβιάσεις του εκλογικού νόμου, έχει δεχτεί και άλλες 1.700 καταγγελίες για παρατυπίες από την αρχή τις εκλογικής διαδικασίας τον Απρίλιο ως το πρωί της ψηφοφορίας.

Περισσότεροι από 4,3 εκατομμύρια Αφγανοί προσήλθαν στις κάλπες, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η εκλογική επιτροπή, που πάντως δεν είναι οριστικά. Ωστόσο δικαίωμα ψήφου είχαν περίπου 12 εκατομμύρια πολίτες και γι' αυτό θεωρείται πολύ χαμηλό το ποσοστό συμμετοχής.

Ένας παράγοντας που συνέβαλε στη χαμηλή συμμετοχή είναι το γεγονός ότι 1.300 από 6.800 εκλογικά τμήματα δεν άνοιξαν για λόγους ασφαλείας.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.