Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Σημαντική ομιλία θα εκφωνήσει την Τρίτη ο Φιντέλ Κάστρο



Ο κομμουνιστής ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο θα εκφωνήσει αύριο (Τρίτη) μια σπάνια ομιλία στην Αβάνα με αφορμή τη διαδήλωση που θα γίνει για τα 50χρονα της δημιουργίας των Επιτροπών υποστήριξης της Επανάστασης, ανακοινώθηκε σήμερα από τα κουβανικά ΜΜΕ. Θα πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη διαδήλωση παρουσία του 84χρονου Φιντέλ Κάστρο του πατέρα της κουβανικής επανάστασης του 1959 αφότου αρρώστησε σοβαρά και παραχώρησε την εξουσία στον αδελφό του Ραούλ, τον Ιούλιο του 2006. Η πρώτη μεγάλη διαδήλωση παρουσία του Φιντέλ έγινε στις 3 Σεπτεμβρίου και ήταν αφιερωμένη στην ειρήνη.

Η αυριανή διαδήλωση θα γίνει μπροστά από το Μουσείο της Επανάστασης και θα μεταδίδεται απ' ευθείας από την κρατική τηλεόραση από τις 15.00 ώρα Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι οι Επιτροπές υποστήριξης της Επανάστασης που θεωρούνται «τα μάτια και τα αυτιά της επανάστασης» συστάθηκαν στις 28 Σεπτεμβρίου του 1960 κυρίως για να εντοπίζουν τους αντεπαναστάτες. Πρόκειται για την σημαντικότερη και πολυπληθέστερη οργάνωση στην Κούβα αφού έχει περίπου 8 εκατομμύρια μέλη σε συνολικό πληθυσμό στη νήσο 11,3 εκατομμύρια.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.