Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Συνέχιση του διαλόγου για το Μεσανατολικό θέλουν οι ΗΠΑ


Η Ουάσινγκτον προσπαθεί να ενθαρρύνει τη συνέχιση του διαλόγου μεταξύ Ισραήλ-Παλαιστινίων, δηλώνει ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες «προσφέρουν κάποιες ιδέες» σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους με την ελπίδα ότι θα συνεχιστεί η ειρηνευτική διαδικασία, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας, Φίλιπ Κρόουλι.


«Υπάρχουν ορισμένες θέσεις ασυμβίβαστες ανάμεσα στις δύο πλευρές και εμείς προσφέρουμε τις ιδέες μας για να διευκολύνουμε όσο μπορούμε την προσέγγιση των δύο πλευρών για να συνεχιστεί η ειρηνευτική διαδικασία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες «συμμετέχουν συνολικά» στην προσπάθεια διάσωσης του ειρηνευτικού διαλόγου, αλλά «στο τέλος εκείνοι θα πάρουν τις αποφάσεις», πρόσθεσε ο Φίλιπ Κρόουλι.

Η απόφαση για μερικό πάγωμα του εποικιστικού προγράμματος του Ισραήλ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη εκπνέει την Κυριακή και ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς απείλησε ότι θα εγκαταλείψει το τραπέζι των διαπραγματεύσεων εάν δεν παραταθεί η ισχύς της ισραηλινής απόφασης για τους εποικισμούς.

«Έχουμε κάνει ορισμένες προτάσεις, κάτι που γίνεται με εντατικό ρυθμό αυτή την εβδομάδα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.