Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

CIA: Καταγγελίες για κράτηση μέλους της Αλ Κάιντα στη Λιθουανία



Η Λιθουανία θα εξετάσει τις καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες η CIA κρατούσε σε μυστικές φυλακές στο έδαφός της τον Αμπού Ζουμπάιντα, ένα ύποπτο μέλος της αλ Κάιντα και μπορεί να ξεκινήσει μία σχετική έρευνα, ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός εισαγγελέας της χώρας.

Η ΜΚΟ Reprieve, που εδρεύει στο Λονδίνο, ζήτησε από το Βίλνιους να διερευνήσει τις πληροφορίες από πηγή την οποία χαρακτηρίζει ως «πολύ αξιόπιστη» και σύμφωνα με τις οποίες ο Ζουμπάιντα είχε φυλακιστεί στη Λιθουανία μεταξύ του 2004 και του 2006.

«Πρέπει να εξετάσουμε το περιεχόμενο αυτής της αίτησης. Αν υπάρχουν πληροφορίες που συμπίπτουν με όσα έχουν ειπωθεί δημοσίως, νομίζω ότι η έρευνα θα ανοίξει» δήλωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο εισαγγελέας Ντάριους Βάλις.

Σε μια ανοικτή επιστολή προς τις αρχές της Λιθουανίας η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα, η Reprieve ζητά την διεξαγωγή έρευνας σχετικά με καταγγελίες ότι «σε κάποια φάση μεταξύ της άφιξης του στο Μαρόκο το 2004 και της άφιξής του στο Γκουαντάναμο το 2006, ο κ. Ζουμπάιντα κρατήθηκε στην Λιθουανία» .
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.