Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Στα τέλη του μήνα η διαδοχή του Κιμ Γιονγκ Ιλ




Στις 28 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί το συνέδριο για την εκλογή διαδόχου του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ιλ.


Το κυβερνών κόμμα της Βόρειας Κορέας θα συνεδριάσει στις 28 Σεπτεμβρίου στην Πιονγκιάνγκ προκειμένου να εκλέξει τη νέα ηγεσία του, όπως ανακοίνωσε σήμερα το επίσημο πρακτορείο της χώρας.

«Το συνέδριο του Εργατικού Κόμματος της Κορέας για την εκλογή του ανώτατου διοικητικού οργάνου του θα γίνει στην Πιονγκγιάνγκ στις 28 Σεπτεμβρίου», ανέφερε το Κεντρικό Πρακτορείο Πληροφοριών, χαρακτηρίζοντας το συνέδριο «ιστορικό».

Σύμφωνα με αναλυτές, στο συνέδριο αυτό, το πρώτο του είδους του από το 1966, αναμένεται να οριστεί ο διάδοχος του ασθενούς Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ιλ και να ανοίξει ο δρόμος για την αντικατάστασή του από το νεότερο γιο του, Γιονγκ Ουν.

Το συνέδριο είχε προγραμματιστεί για τις αρχές Σεπτεμβρίου αλλά στη συνέχει αναβλήθηκε, χωρίς να δοθεί κάποια εξήγηση για το λόγο που οδήγησε στην απόφαση αυτή.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.