Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

13 Έλληνες Κύπριοι νεκροί για χάρη της Μόσχας...

Από τις 10.9.2011, προβάλλεται η είδηση (μέσω διαρροών!) http://www.sigmalive.com/simerini/business/news/417561 ότι η Ρωσία θα παραχωρήσει δάνειο στην Κυπριακή Δημοκρατία ύψους 2,5 δις ευρώ για να πληρώσει η τελευταία τα δάνεια της μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2012 (Από εκεί και πέρα έχει ο Θεός...). Χθές όμως προβλήθηκε μια άλλη, πολύ πιο ενδιαφέρουσα είδηση που συμπληρώνει και ρίχνει φώς όντως στο «παζλ» του πως και γιατί ο Χριστόφιας προτίμησε να οδηγήσει τα πράγματα στην καταστροφή της Κύπρου με την τραγωδία στο Μαρί.
Η κυβέρνηση Χριστόφια ήταν με ρωσική παρότρυνση που κράτησε τα όπλα στο Μαρί και συμπεριφέρθηκε τόσο ανίκανα και ανεύθυνα, φθάνοντας σε ανθρωποκτονία, με αποτέλεσμα την γνωστή θανατηφόρα καταστροφή της 11ης Ιουλίου 2011 στο Μαρί.
Η Ρωσία σήμερα (όπως και η πρώην Σοβιετική Ένωση) δεν είναι άμοιρη ευθυνών για τα τεκταινόμενα στην πατρίδα μας.


«Συνταυτισμένη με τη ρωσική γραμμή η αλλαγή στάσης της Κύπρου» (Σ. 9.9.2011)

Όπως αποκαλύφθηκε με το δημοσιογραφικό της συναδέλφου Μικαέλλας Λοίζου στην Σημερινή 9.9.2011 «Το ρωσικό κομμάτι του παζλ» (http://www.sigmalive.com/simerini/politics/reportaz/417228) η Μόσχα βρισκόταν πίσω από τον Χριστόφια για τον «διπλωματικό ελιγμό» Χριστόφια, με άλλα λόγια την αιώνια και τυφλή «κομμουνιστική» προσύλωση στην «μαμά» Ρωσία και τα συμφέροντά της. Με αποτέλεσμα ο Χριστόφιας και οι λοιποί ανίκανοι πέριξ του να ευθύνονται τόσο ομαδικά όσο και ο κάθε ένας από μόνος του ξεχωριστά, για την πρωτοφανή αυτή εγκληματική ανευθυνότητα για ξένα και ολέθρια για το τόπο συμφέροντα. Εφόσον τώρα εξηγείται πλέον ότι η Μόσχα και τα συμφέροντά της ήσαν πίσω από τις ενέργειες Χριστόφια και ευθύνονται άμεσα και όχι αυτή τη φορά, οι Άγγλοι ή οι Αμερικανοί όπως έτρεξε πρωτοπόρος ο μέγας αντιαμερικανός εξ Αθηνών, κ. Γ. Δελαστίκ να προκαταλάβει με άρθρο του, εντός 24 ωρών, ευθύς μετά την τραγωδία στο Μαρί «Κύπριοι νεκροί για χάρη των ΗΠΑ» 12.7.2011 www.ethnos.gr . Αντιθέτως είχαμε 13 Ελληνες Κύπριους νεκρούς για χάρη της Μόσχας...

Ανάξιος ο κομμουνιστής που δεν ακολουθεί πολιτική Μόσχας!
Στην έκθεση τους 14 Δεκεμβρίου 1962, οι μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας στην Κύπρο έγραψαν με τίτλο «Η διασύνδεση του ΑΚΕΛ με τη Μόσχα»:
« Αναφέρθηκε στον τοπικό Τύπο ότι ο κ. Παπαιωάννου, ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, κατά την διάρκεια συνεδρίου του κομμουνιστικού κόμματος στη Πράγα, είπε ότι "κανένας κομμουνιστής δεν είναι άξιος του ονόματός του αν ακολουθεί πολιτική που δεν εγκρίνεται από τη Μόσχα". Αναφέρθηκε, επίσης, στην "ενότητα του λαού τον οποίο οι ιμπεριαλιστές προσπαθούν να υπονομεύσουν", καθώς και στο γεγονός ότι το ΑΚΕΛ παρακολουθεί στενά τον "ιμπεριαλισμό" και συνεχίζει την εκστρατεία του για κατάργηση των βάσεων».

Τον Ιούλιο του 1974 η Σοβιετική Ένωση είχε 56 πλοία στην Μεσόγειο αλλά δεν κούνησε το μικρό της δακτυλάκι να σταματήσει την βάρβαρη τουρκική εισβολή και παρέα με τους Άγγλους και τους Αμερικανούς η έννοια και εκείνης ήταν να μην εμποδιστεί η Τουρκία να εκτελέσει τα βρώμικα και αιματηρά σχέδιά της. Μήπως και σήμερα το ενδιαφέρον της είναι γιατί βρήκαμε αέρια και πιθανόν και πετρέλαια και υπολογίζει σε μερίδιο; Ελπίζω να μην βρεθεί και πίσω από καμιά αναβολή από τον πρόεδρο (μειοψηφίας) Χριστόφια, της έναρξης ερευνών που ορίστηκε για την 1η Οκτωβρίου 2011 για να ντορπιλλιστεί η συνεργασία με το Ισραήλ/Αμερικανών όπως επιδιώκει η κατοχική Τουρκία...
Η είδηση πλέον είναι ότι τα ιρανικά όπλα για τη Συρία που μετέφερε το ρωσικό πλοίο Monchegorsk (και το οποίο να σημειωθεί κατέστρεψαν λίγους μήνες αργότερα άρα δεν υπάρχει ίχνος του σήμερα) και μας ανατίναξαν τη Κύπρο και δολοφόνησαν 13 παιδιά μας έγινε με την ρωσική επιρροή προς Χριστόφια.

Ο Εζ. Παπαιωάννου θα πρέπει να αναπαύεται ήσυχος στο τάφο του. Ο διάδοχος που επέλεξε φάνηκε άξιος συνεχιστής των παρακαταθηκών του...

Φανούλα Αργυρού
Ερευνήτρια/συγγραφέας
Λονδίνο 10.9.2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.