Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Συγκινητικό αφιέρωμα για τη Ζακλίν ντε Ρομιγί







Με μια συγκινητική εκδήλωση στο πολιτιστικό κέντρο της Μαρφίν-Λαϊκή στη Λευκωσία, το Κυπριακό Κέντρο Μελετών (ΚΥΚΕΜ), το Κέντρο Ελληνικών Ερευνών του Καναδά και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Κυπρίων Φιλολόγων, τίμησαν τη μνήμη της μεγάλης Γαλλίδας Ελληνίστριας, Ζακλίν ντε Ρομιγί, που πέθανε τον περασμένο Δεκέμβριο σε ηλικία 97 ετών. Η εκδήλωση ήταν ένα ελάχιστο χρέος τιμής για μία από τις πλέον εξέχουσες προσωπικότητες στο χώρο των αρχαιοελληνικών σπουδών του εικοστού αιώνα.

Ο ομιλητές, Λάζαρος Μαύρος, Στέφανος Κωνσταντινίδης και Λέανδρος Αντωνιάδης, έκαναν εκτεταμένη αναφορά στο μεγάλο έργο της Ζακλίν ντε Ρομιγί το οποίο θα αποτελεί, αναμφίβολα, σημείο αναφοράς για τις επόμενες γενιές ελληνιστών. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις απόψεις τις για τη σημασία της ελληνικής γλώσσας και στις προσπάθειές της να αναβαθμιστεί η γλώσσα στα Γαλλικά πανεπιστήμια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.