Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Τρομακτικά σενάρια για την κρίση στις σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ

Άντρη Δανιήλ

Η στρατιωτική πηγή πληροφοριών του Ισράηλ DEBKAfiles προβαίνει σε μια ανάλυση σοκ της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τις σχεσεις Τουρκίας - Ισραήλ.

Η ανάλυση φέρει τον τίτλο "Έρχεται πόλεμος. Η Τουρκία, χειρότερη από το Ιράν".

Όπως αναφέρεται λοιπόν στην ανάλυση, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν αυτή την εβδομάδα κάνει βήματα προς μια ένοπλη σύγκρουση με το Ισραήλ, όχι για το παλαιστινιακό ζήτημα, αλλά επειδή εποφθαλμιά τις πηγές φυσικού αερίου και πετρελαίου της ανατολικής Μεσογείου.

Αν λοιπόν, τουρκικά πλοία παραβιάσουν τον ισραηλινό ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας, ο Ερντογάν θα γίνει ο πρώτος μουσουλμάνος ηγέτης που θα ξεκινήσει στρατιωτική δράση στην παλαιστινιακή υπόθεση αναφέρει η συγκεκριμένη ανάλυση.

Και μάλιστα όπως αναφερεται, ο Τούρκος πρωθυπουργός έχει την πεποίθηση ότι οι αραβικές δυνάμεις, δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να “παίξουν μπάλα” μαζί του.

Ο Ερντογάν σύμφωνα με το DEBKAfiles σχεδιάζει να στείλει πολεμικά πλοία του στη περιοχή για δύο αποστολές: Η πρώτη για να διασπάσει το μικρό αριθμητικά ναυτικό του Ισραήλ σε δύο μέτωπα, ένα για τη διατήρηση του εμπάργκο κατά της Γάζας και ένα για τη διαφύλαξη του φυσικού αερίου απέναντι από τις ακτές του.

Η δεύτερη, για να “τρομάξει” το Ισραήλ με τον πλήρη ή μερικό αποκλεισμό του από την ανοικτή θαλάσσα και την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αέριο, με αποτέλεσμα να το αποκλείσει και από σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Στρατιωτικές πηγές του DEBKAfile αναφέρουν ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να βάλει στη γωνία το Ισραήλ ακόμη και με μια αναπόφευκτη στρατιωτική αντιπαράθεση, η οποία θα συμβεί πολύ πιο σύντομα απ΄ όσο πιστεύουν Ισραηλινοί πολιτικοί και στρατιωτικοί.

Συμφωνα με την ανάλυση η πρόθεση του Ερντογάν, να βάλει χέρι στα αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου στην ανατολική Μεσόγειο έχει να κάνει και με την Ελλάδα η οποία διατηρεί πλέον στενούς στρατιωτικούς δεσμούς με το Ισραήλ.

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα έχει βραβευτεί από το Forbes ως καλύτερη του διαδικτύου και έχει ποσοστό επιτυχίας στις προβλέψεις της 80%. Το 2000 είχε κάνει απόλυτα επιτυχή πρόβλεψή ότι η Αλ Κάιντα θα χτυπούσε το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.

http://www.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.