Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Συνάντηση Άστον με Ιρανό διαπραγματευτή στις 5 Δεκεμβρίου

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον, έστειλε σήμερα επιστολή στον επικεφαλής των διαπραγματευτών του Ιράν, αποδεχόμενη μία πρόσκληση να συναντηθούν στην Ευρώπη στις αρχές του ερχόμενου μήνα, προκειμένου να συζητήσουν το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

'Επειτα απο διαβουλεύσεις με τις έξι παγκόσμιες δυνάμεις τις οποίες θα εκπροσωπήσει -τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Κίνα, τη Γαλλία, τη Βρετανία και τη Γερμανία- η Άστον έγραψε στον Σαΐντ Τζαλίλι αποδεχόμενη την πρόταση για μία συνάντηση στις 5 Δεκεμβρίου, αλλά πρότεινε την Ελβετία ή την Αυστρία ως τόπο της συνάντησης, δήλωσε εκπρόσωπος της Άστον.


Ο Τζαλίλι έστειλε επιστολή στην Άστον αυτήν την εβδομάδα προτείνοντάς της μία συνάντηση στις 23 Νοεμβρίου ή στις 5 Δεκεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη.

«Έπειτα από περαιτέρω συζητήσεις με τους E3+3 εταίρους, η Κάθριν Άστον απάντησε σήμερα στις ιρανικές αρχές και συμφώνησε με την πρότασή τους να ξεκινήσουν συνομιλίες στις 5 Δεκεμβρίου», ανέφερε σε μία δήλωση εκπρόσωπος της Άστον.

«Προτίμηση της Άστον είναι η πρώτη συνάντηση να γίνει κάπου αλλού στην Ευρώπη και πρότεινε την Αυστρία ή την Ελβετία», ανέφερε η εκπρόσωπος.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ (12/11/2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.