Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Νετανιάχου: «Οποιαδήποτε πρόταση θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες ασφαλείας του Ισραήλ»

ΗΠΑ και Ισραήλ θα πρέπει να διαπραγματευτούν και να ολοκληρώσουν μια συμφωνία για μια ενισχυμένη συμμαχία για την ασφάλεια και την πολιτική με τις ΗΠΑ σε αντάλλαγμα για ένα πάγωμα του εβραϊκού εποικισμού στη Δυτική Όχθη.

Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ θα πρέπει να διαπραγματευτούν και να ολοκληρώσουν μια συμφωνία για μια ενισχυμένη συμμαχία για την ασφάλεια και την πολιτική με τις ΗΠΑ σε αντάλλαγμα για ένα πάγωμα του εβραϊκού εποικισμού στη Δυτική Όχθη, δήλωσε σήμερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Αυτή η πρόταση δεν είναι ακόμη οριστική. Βρίσκεται στο στάδιο της διατύπωσης από την διαπραγματευτική μας ομάδα και εκείνη των Αμερικανών», δήλωσε ο Νετανιάχου κατά την έναρξη της εβδομαδιαίας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

«Όταν ολοκληρωθούν αυτές οι προτάσεις, θα τις παρουσιάσω στην αρμόδια κυβερνητική αρχή, δηλαδή, το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας, το οποίο έχει τους 15 πιο σημαντικούς υπουργούς», διευκρίνισε ο πρωθυπουργός.

«Όπως και να έχουν τα πράγματα, εγώ θα επιμείνω στο ότι η οποιαδήποτε πρόταση θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες ασφάλειας του κράτους του Ισραήλ», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με μια ισραηλινή επίσημη πηγή, οι Αμερικανοί ζήτησαν από το Ισραήλ να παγώσει εκ νέου τον εποικισμό για 90 ημέρες στη Δυτική Όχθη -όχι όμως και στην ανατολική Ιερουσαλήμ, που έχει προσαρτηθεί -σε αντάλλαγμα για ένα γενναιόδωρο πακέτο μέτρων πολιτικής και στρατιωτικής υποστήριξης.

Αυτή η πρόταση υποβλήθηκε στον κ. Νετανιάχου στις μαραθώνιες συνομιλίες που είχε την περασμένη Πέμπτη στη Νέα Υόρκη με την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ (14/11/2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.