Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Τζάκ Στρο, ο διχοτόμος Σερ Χιού Φούτ ο νεότερος!

Αναφέρομαι στις αντιδράσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου στο άρθρο του τουρκόφιλου Τζάκ Στρο για διχοτόμηση όταν απάντησε ότι σε τέτοια περίπτωση διαλύονται και οι βρετανικές τους βάσεις και επισημαίνω το εξής: για να διχοτομηθεί το νησί πρέπει να το δεχθεί και η νόμιμη κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας! Ο Τζάκ Στρό μίλησε εκτός από άκρως φιλότουρκος που είναι - εξού και ανήκει και στην ιδρυθείσα το 2007 εν τη παρουσία του εν Λονδίνο Τούρκου πρέσβη, από το Εργατικό του Κόμμα Βρετανίας κοινοβουλευτική ομάδα "¨Εργατικοί φίλοι της Τουρκίας" αποκλειστικά και μόνο για να βοηθηθεί μέσω της Βουλής και άλλως πως η Τουρκία στην ενταξιακή της πορεία και στο Κυπριακό - και ως πρώην αποικιοκράτης! Παρεμπιπτόντως δεν... χρειάζεται να μπεί στο κόπο η Βρετανία να ξοδευτεί για να κάνει σχέδια για διχοτόμηση της Κύπρου προκειμένου. Τα έχει σε αφθονία στα συρτάρια της από το 1956 και τα έχουμε δημοσιεύσει ουκ ολίγες φορές τόσο σε εφημερίδες όσο και στα βιβλία μας. (Πρώτη η Σημερινή με σειρά δημοσιεύσεων το 1989/90 και μετέπειτα με το βιβλίο μας «Ετσι κατέστρεψαν την Κύπρο» που ακολούθησαν πολλά άλλα με το τελευταίο το «Top Secret" το 2004).

Εξού και η ενδελεχής μελέτη με χάρτη διχοτόμησης του Σερ ΄Ιβον Κιρκπάτρικ το 1957 (που απέρριψε το Στέιτ Ντεπάρτμεντ) ο οποίος (όταν δεν υπήρχαν ακόμα τα κομπιούτερ) είχε φθάσει στο συμπέρασμα ότι με όποιο τρόπο και να διχοτομείτο η Κύπρος θα είχαμε 192,000 πρόσφυγες! Το 1974 είχαμε 200,000 πρόσφυγες.
Η Κύπρος όμως σήμερα είναι (ως ανεξάρτητο κράτος χάρη στην αμερικανική άρνηση το 1957/58 να δεχθεί τα βρετανικά σχέδια διχοτόμησης) μέλος της Ε.Ε. και έχει λόγο στην ενταξιακή της Τουρκίας. Και αυτό είναι που πρωτίστως ενοχλεί τον Τζάκ Στρό. Η Τουρκία έχει δεσμευθεί στην ενταξιακή της πορεία να εκπληρώσει κάποιες υποχρεώσεις έναντι της Ε.Ε. Με τις οποίες αρνείται πεισματικά να συμμορφωθεί, μία εκ των οποίων είναι η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Αν δεν τις εκπληρώσει δεν ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΛΟΣ. Τελεία και παύλα. Εκεί να σταθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και όλοι. Φτάνει να σταθεί στο ύψος της η ίδια η Κυπριακή Δημοκρατία και να σεβαστεί πρώτη η ίδια την θέση και δικαιώματά της ως μέλος της Ε.Ε. Και να φράξει το δρόμο της κατοχικής Τουρκίας απαιτώντας επιτέλους επι τάπητος, δημόσια από το βήμα του ΟΗΕ, την ΕΕ και άλλα διεθνή φόρουμ, την απόσυρση των στρατευμάτων της και των κουβαλητών εποίκων που σκόπιμα μετέφερε για να αλώσει την Κύπρο. Και σκόπιμα διοχετεύει τώρα άλλους τόσους στις ελεύθερες περιοχές ως τάχα λαθρομετανάστες και βάλε... Και να χρησιμοποιήσει στη πρώτη γραμμή τις υπέρ μας τόσο σημαντικές ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ αποφάσεις του Αγγλικού Εφετείου...
Επομένως καλύτερα για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αντιμετωπίσει μέτωπο με μέτωπο τις αθλιότητες και φιλοτουρκισμούς του Τζάκ Στρο και όχι να μπερδεύεται στις ψευτο-απειλές του κάθε Στρό προς όφελος της Τουρκίας.
Για να διαταραχτεί η Συνθήκη Εγκαθίδρυσης πρέπει να διαλυθεί η Κυπριακή Δημοκρατία και αυτό δεν γίνεται με τα λόγια του κάθε Στρό αλλά με την συγκατάθεση όχι μόνο της νόμιμης κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και του ΛΑΟΥ. Και τέτοια εντολή δεν είχε και δεν έχει καμία κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Φανούλα Αργυρού
Ερευνήτρια/συγγραφέας
Λονδίνο
11.11.2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.