Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Συνέχιση του διαλόγου για τα πυρηνικά της Β. Κορέας θέλει ο Ομπάμα

Ο πρόεδρος Ομπάμα κάλεσε τη Βόρεια Κορέα να επανέλθει στον διάλογο για το πυρηνικό της πρόγραμμα, ενώ προειδοποίησε για περαιτέρω «απομόνωσή της».

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε τη Βόρεια Κορέα πως πρέπει να δείξει σοβαρότητα για να επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό της πρόγραμμα, υπό την αιγίδα της ομάδας των 5+1.

«Θα έρθει η στιγμή που θα επαναληφθούν οι συνομιλίες των έξι, όμως περιμένουμε μια σοβαρή πρόταση από τους Βορειοκορεάτες», τόνισε ο Ομπάμα.

«Δεν θέλουμε να επαναληφθεί το ίδιο σενάριο και να φτάσουμε στο ίδιο αποτέλεσμα», πρόσθεσε στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του Λι Μιουνγκ-μπακ.

Πρόσθεσε ότι η Πιονγκγιάνγκ «δεν πρέπει να σφάλλει: οι Ηνωμένες Πολιτείες δε θα ταλαντευτούν ποτέ όσον αφορά την δέσμευσή μας στην ασφάλεια της Δημοκρατίας της Κορέας».

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως περιμένει από τη σύνοδο της G20 να καθορίσει τους μηχανισμούς που θα δημιουργήσουν μια σταθερή και ευρείας βάσης παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

Υπερασπιζόμενος τη νομισματική πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ επισήμανε πως τα άλλα μέλη της Ομάδας των 20 έχουν κατανοήσει ότι η οικονομική ανάπτυξη των Ηνωμένων Πολιτειών είναι σημαντική για την ευρύτερη παγκόσμια ανάπτυξη.

«Πιστεύω πως το κοινό ανακοινωθέν (της συνόδου) θα είναι η αρχή της εφαρμογής μηχανισμών που θα μας βοηθήσουν να ενθαρρύνουμε και να θέσουμε σε τροχιά μια ισορροπημένη και διαρκή ανάπτυξη», επισήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Αναφερόμενος στην αμερικανική οικονομία πρόσθεσε: «το σημαντικότερο πράγμα για να αντιμετωπίσουμε το χρέος και τα ελλείμματά μας είναι η ανάπτυξη».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ (11/11/2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.