Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Μυστηριώδης εκτόξευση πυραύλου στην Καλιφόρνια

Αξιωματούχοι του Πενταγώνου δηλώνουν πως δεν είναι σε θέση να εξηγήσουν το ίχνος εκτόξευσης πυραύλου κοντά στις ακτές της Καλιφόρνια.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο δεν μπορεί να το εξηγήσει, αλλά οι εικόνες «μιλούν» από μόνες τους: η λήψη από κάμερα ελικοπτέρου του CBS News δείχνει κάτι που θυμίζει ίχνος αερίων από εκτόξευση πυραύλου από κάποιο σημείο σε απόσταση περίπου 56 χιλιομέτρων από τις ακτές της Καλιφόρνια.

«Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το υπουργείο Άμυνας εμπλέκεται στην εκτόξευση» είπε ο συνταγματάρχης Ντέηβιντ Λαπάν, εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Η επίσημη θέση του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας είναι ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς δεν υφίσταται κάποια απειλή.

«Μέχρι τώρα δεν είμαστε σε θέση να δώσουμε καμία εξήγηση. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μάθουμε αν υπάρχει κάποιος που να ξέρει τι μπορεί να συνέβη» συμπλήρωσε ο Λαπάν.

Υπό κανονικές συνθήκες, η εκτόξευση ενός αμερικανικού διηπειρωτικού πυραύλου θα προϋπέθετε τη λήψη μίας σειράς εξουσιοδοτήσεων και την αποστολή ενημερώσεων, αλλά δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο. Επίσης, δεν είναι γνωστό αν ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από θάλασσα ή ξηρά.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από BBC (10/11/2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.