Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Ιράν: Αρνείται συζήτηση με τους «6» για τα πυρηνικά του

Το Ιράν δεν θα συζητήσει το πυρηνικό του πρόγραμμα στις συνομιλίες του με τις μεγάλες δυνάμεις, φέρεται ότι δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών.

Οι δυτικοί διπλωμάτες έχουν ξεκαθαρίσει ότι επιθυμούν το Ιράν να απαντήσει στις ανησυχίες τους σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα, στις συζητήσεις τις οποίες οι έξι δυνάμεις πρότειναν στην Τεχεράνη να πραγματοποιηθούν αργότερα αυτό το μήνα.

Αυτή θα είναι η πρώτη συνάντηση έπειτα από περισσότερο από ένα χρόνο και επίσης η πρώτη από τότε που ο ΟΗΕ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ επέβαλαν πιο σκληρές κυρώσεις στο Ιράν.

«Οι συζητήσεις του Ιράν με (τις έξι δυνάμεις) δεν θα αφορούν καθόλου το πυρηνικό του πρόγραμμα», μετέδωσε το ISNA, επικαλούμενο τον Ραμίν Μεχμανπαράστ, εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Μεχμανπαράστ πρόσθεσε επίσης ότι ούτε η πρόταση για ανταλλαγή εμπλουτισμένου ουρανίου από το Ιράν με καύσιμο για τον ερευνητικό αντιδραστήρα της Τεχεράνης θα είναι στην ατζέντα.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ (09/11/2010)

1 σχόλιο:

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.