Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Δοκιμές πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς ανακοίνωσε το Ιράν



Το πολεμικό ναυτικό του Ιράν θα πραγματοποιήσει το Σάββατο δοκιμές πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στον Περσικό Κόλπο.

Μια ημέρα μετά την ανταλλαγή φραστικών «πυρών» με τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με το πιθανό κλείσιμο των Στενών του Χορμούζ, το Ιράν ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προβεί σε δοκιμές πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στο πλαίσιο των ναυτικών γυμνασίων που διεξάγει σήμερα, όπως μετέδωσε το ημιεπίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Fars.

«Το πρωί του Σαββάτου το ιρανικό [πολεμικό] ναυτικό θα δοκιμάσει πολλούς από τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που διαθέτει στον Περσικό Κόλπο», δήλωσε ο ναύαρχος Μαχμούντ Μουσαβί, υπαρχηγός του σώματος, στο Φαρς.

Η δοκιμή των πυραύλων εντάσσεται στα εν εξελίξει ναυτικά γυμνάσια που διεξάγουν οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράν στον Περσικό Κόλπο και σύμφωνα με τον Μουσαβί, η κύρια φάση τους έχει στόχο να προετοιμαστεί το ναυτικό για την αντιμετώπιση μιας εμπόλεμης κατάστασης.

Οι ασκήσεις συνέπεσαν με την ανταλλαγή κατηγοριών ανάμεσα σε αξιωματούχους του Ιράν και των ΗΠΑ μετά την απειλή της Τεχεράνης πως θα κλείσει τα Στενά του Χορμούζ, από τα οποία διέρχεται το 40% του πετρελαίου που διακινείται με δεξαμενόπλοια παγκοσμίως.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.