Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Οι ΗΠΑ ελπίζουν σε συνεργασία με τη Β. Κορέα

Σε συνεργασία ελπίζει η Ουάσινγκτον μετά το θάνατο του Κιμ Γιονγκ-Ιλ.

Οι ΗΠΑ ελπίζουν να συνεργαστούν με τη Βόρεια Κορέα μετά την περίοδο του πένθους για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ-Ιλ, δήλωσε χθες η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, η οποία επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν τηλεφωνικές επαφές μεταξύ των δυο πλευρών.

Συγκρατημένη όσον αφορά το μέλλον των διμερών σχέσεων, η εκπρόσωπος του υπουργείου Βικτόρια Νιούλαντ τόνισε ότι η Ουάσινγκτον ελπίζει να επαναλάβει το διάλογο για μια πιθανή βοήθεια σε τρόφιμα προς τη Βόρεια Κορέα.

«Προφανώς και επιθυμούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία στον τομέα αυτόν», τόνισε.

Αμερικανοί απεσταλμένοι συναντήθηκαν με βορειοκορεατική αντιπροσωπεία την περασμένη Πέμπτη στο Πεκίνο για να συζητήσουν μια πιθανή βοήθεια σε τρόφιμα προς τη χώρα αυτή.

Η Νιούλαντ επεσήμανε εξάλλου ότι υπήρξαν τηλεφωνικές επαφές τη Δευτέρα μέσω της βορειοκορεατικής αποστολής στον ΟΗΕ.

Σε περίπτωση επιτυχίας των επαφών αυτών δεν αποκλείεται η επανάληψη των συνομιλιών των 'Εξι (ΗΠΑ, Ρωσία, οι δυο Κορέες, Κίνα και Ιαπωνία) για την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.