Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Ιράν: «Όταν τα συμφέροντά μας απειλούνται, απαντάμε με απειλή»

Η Τεχεράνη απέρριψε τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ για το κλείσιμο των Στενών του Χορμούζ.

Ο υπ' αριθμόν δυο των Φρουρών της Επανάστασης, στρατηγός Χασάν Σαλαμί, απέρριψε σήμερα, Πέμπτη, την προειδοποίηση των ΗΠΑ για το κλείσιμο των Στενών του Χορμούζ, απ' όπου διέρχεται περίπου το 40% του συνόλου του πετρελαίου που διακινείται δια θαλάσσης παγκοσμίως.
«Όταν τα ζωτικά συμφέροντα του Ιράν απειλούνται, απαντούμε στην απειλή με απειλή και δε θα διστάσουμε να εφαρμόσομε την αμυντική στρατηγική μας για να υπερασπιστούμε τη χώρα μας. Θα ενεργήσουμε με περισσότερη αποφασιστικότητα από ποτέ», δήλωσε ο στρατηγός Σαλαμί απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο κλείσιμο των Στενών του Χορμούζ, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars.

«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν δε ζητεί την άδεια από καμία χώρα για να εφαρμόσει την αμυντική πολιτική της», τόνισε ο Σαλαμί.

Η Ουάσιγκτον, αντιδρώντας στις ιρανικές απειλές για κλείσιμο των στενών του Χορμούζ, προειδοποίησε χθες την Τεχεράνη ότι «δε θα ανεχθεί καμία αναστάτωση στη θαλάσσια κυκλοφορία στα Στενά του Χορμούζ.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.