Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Ενώπιον της σορού του πατέρα του ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ενώπιον της σορού του πατέρα του στην πρώτη του ηγετική εμφάνιση.

Ο νέος ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν προσήλθε ενώπιον της σορού του πατέρα του, του Κιμ Γιονγκ Ιλ, μετέδωσαν τα βορειοκορεατικά μέσα ενημέρωσης.

«Ο σύντροφος Κιμ Γιονγκ Ουν προσήλθε ενώπιον της σορού του συντρόφου Κιμ Γιονγκ Ιλ συνοδευόμενος από εκπροσώπους τους κόμματος, της κυβέρνησης και του στρατού για να εκφράσει τα συλλυπητήρια και τη θλίψη του», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Τα μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας μετέδωσαν σκηνές μαζικής λύπης μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του θανάτου του Κιμ Γιονγκ Ιλ, ο οποίος πέθανε το Σάββατο από έμφραγμα κατά τη διάρκεια περιοδείας ανά τη χώρα με τρένο.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί στις 28 Δεκεμβρίου και οι Βορειοκορεάτες κλήθηκαν να υποστηρίξουν τον μικρότερο γιο του, τον Κιμ Γιονγκ Ουν, που ορίσθηκε νέος ηγέτης της χώρας.

Ο Κιμ Γιονγκ Ιλ είχε και ο ίδιος διαδεχθεί τον πατέρα του Κιμ Ιλ Σουνγκ, τον ιδρυτή της βόρειας Κορέας, ο οποίος πέθανε το 1994 εγκαινιάζοντας την πρώτη κομμουνιστική δυναστεία στον κόσμο.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.